Krimas varas iestādes paziņojušas par diversijas mēģinājumu

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasKerčas pārceltuves darbs Krimā
Kerčas pārceltuves darbs Krimā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diversiju ar mērķi pārtraukt prāmju satiksmi gatavojis Lenurs Isļamovs – pussalas blokādes organizētājs.

RĪGA, 27. jūnijs – Sputnik. Krimas varas iestādes saņēma ziņas par to, ka tiek gatavota diversija ar mērķi kaitēt prāmju satiksmei starp Krievijas kontinentālo daļu un pussalu.

Вид на южный берег Крыма в окрестностях большой Ялты - Sputnik Latvija
Atpūtnieku skaits Krimā pārsniedzis miljonu

Krimas valdības vicepremjers Ruslans Balbeks, ziņoja RIA Novosti, ka Krimas blokādes organizētājs Lenurs Isļamovs gatavojis diversiju Kerčas šaurumā. Politiķis paskaidroja, ka operācija bija plānota jūnija sākumā.

Saskaņā ar plānu, kuģiem bija jāiziet jūrā un jānobloķē šaurums, taču pēdējā brīdī tehnisku iemeslu dēļ operācija izgāzās, pastāstīja Balbeks.

Krimas vicepremjers paskaidroja, ka Isļamovs gribējis aizšķērsot ceļu kuģiem un prāmjiem ar speciālām haotiski izvietotām tērauda trosēm, kas aptinoties ap dzenskrūvi, varētu novest pie traģēdijas.

"Isļamovs kārtējo reizi ir apliecinājis – viņš ir terorists," — uzsvēra Balbeks.

Глава Республики Крым Сергей Аксенов - Sputnik Latvija
Aksjonovs: Krima ir gatava iespējamai Rietumu sankciju pagarināšanai

Viņš paskaidroja, ka, videomateriālus par diversijas organizēšanu atveda Krimas iedzīvotājs, kurš pievienojies Isļamova brīvprātīgo bataljonam, taču atgriezās Krimā un padevās varas iestādēm, kad uzzināja par operāciju.

"Tā ir necieņa un ņirgāšanās par tradicionālā islāma vērtībām. Ramadāna mēnesī ir jāizbeidz visi konflikti un pat strīdi ar kaimiņiem. Isļamovs un viņa atbalstītāji izmanto islāmu kā aizsegu savai neģēlīgajai rīcībai, kas vērstai pret viņu tautiešiem un ticības biedriem – tatāriem", — uzskata Krimas vicepremjers.

Iepriekš Lenurs Isļamovs tika izsludināts federālajā meklēšanā, bet Krimas pussalas pārtikas un enerģētiskās blokādes organizētāji  Mustafa Džemiļevs un Refats Čubarovs — starptautiskajā meklēšanā.

Ziņu lente
0