Krievija ierosina atcelt pret amatpersonām vērstās sankcijas

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Pāriet pie mediju bankasАлексей Пушков
Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs, tiekoties ar Somijas EPPA deputātiem, ierosināja izeju no strupceļa.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Aleksejs Puškovs paziņoja, ka Maskavas un Briseles līmenī būtu iespējams vienlaikus atcelt sankcijas, vēsta RIA Novosti.

Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Donalds Tusks: ES bez diskusijām pagarinās sankcijas pret Krieviju

"Mēs domājam, ka parlamentu līmenī varētu izskatīt jautājumu par vienlaicīgu pret amatpersonām vērsto sankciju atcelšanu. Šo lēmumu varētu pieņemt Briselē un Maskavā. Mēs uzskatām, ka tas varētu kļūt par simbolisku, bet ļoti svarīgu soli, kas demonstrētu pušu labo gribu šīs konfrontācijas apturēšanai, kas šobrīd raksturo mūsu attiecības," — teica Puškovs.

Viņš paskaidroja, ka šis priekšlikums radies jau sen, un vairākas reizes jautājums par sankciju vienlaicīgu atcelšanu tika ierosināts, tiekoties ar citu valstu, piemēram,  Francijas, Vācijas, Austrijas, Itālijas un Grieķijas politiķiem.

"Principā visi tam piekrīt. Jautājums ir tikai, kā to saskaņot ar Eiropas Savienības struktūrām. Diemžēl joprojām pārsvaru gūst noraidoša attieksme," — uzsvēra Valsts domes komitejas vadītājs.

Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Puškovs iesaka ES domāt par sankciju kaitējumu, nevis par Krievijas draudiem

"Mēs nožēlojam tikai to, ka mums nav iespēju sazināties ar mūsu kolēģiem un draugiem, kuri vienmēr atbalsta labas attiecības ar Krieviju. Tādu cilvēku EPPA ir pietiekami daudz. Tomēr mēs ar viņiem tiekamies citur," — piebilda Puškovs.

Somijas delegācijas vadītāja Marija Guzeņina uzsvēra, cik nozīmīgs ir dialogs abu valstu parlamentu pārstāvju starpā.

"Ja nav dialoga, nav arī savstarpējas sadarbības. Ja nav savstarpējas sadarbības un dialoga, nerisinās problēmas. Mūsdienu laikmetā es uzskatu, ka mums ir nepieciešams dialogs un sadarbība," — viņa teica.

Analīžu veikšana laboratorijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dopinga skandāls turpinās: Puškovs piedāvāja WADA vadībai atkāpties

"Lai gan Krievijas delegācija patlaban nav pārstāvēta EPPA, es ceru, ka kādreiz mums izdosies mainīt situāciju un atrast iespējas, kas ļautu Krievijai atgriezties EPPA. Es ticu, ka var atrast risinājumu, izmantojot dialogu," — uzsvēra Guzeņina.

2014 – 2015. gadā EPPA pieņēma virkni rezolūciju, kurās pēc Krimas atgriešanās Krievijai sastāvā valstij tika atņemtas balsstiesības, tiesības piedalīties statūtu orgānu darbā, tiesības piedalīties Asamblejas uzraudzības misijā. Līdz ar to pirms 2015. gada beigām Krievijas delegācija pameta EPPA. Delegācijas pārstāvji paziņoja, ka neatgriezīsies līdz brīdim, kamēr pilnā mērā netiks atjaunotas viņu pilnvaras. 2016. gada sākumā Krievijas puse nolēma nenosūtīt nepieciešamos dokumentus pilnvaru apstiprināšanai.

Ziņu lente
0