Putins un Asanžs – mediju foruma otrās dienas galvenie varoņi

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasФорум "Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом"
Форум Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai pašlaik iespējams informācijas monopols? Eksperti no 30 pasaules valstīm apspriež mūsdienu plašsaziņas līdzekļu atklātības pakāpi.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Starptautiskā mediju forumā "Žurnālistikas jaunā ēra: atvadas no pamata tendencēm", kas organizēts par godu leģendārā Padomju informācijas biroja 75. gadadienai, otrā darba diena sākās ar sesiju "Jaunie mediji: informācijas brīvības garanti".

Форум Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом - Sputnik Latvija
Maskavā darbu sācis starptautisks mediju forums

Otrās dienas diskusijas centrālā tēma – cenzūras un informācijas monopola pastāvēšanas iespēja. Forumu atklāja Krievijas sakaru un masu komunikāciju ministrs Nikolajs Ņikiforovs.

Foruma otrajā sienā starptautiskajā informācijas aģentūrā "Rossija segodņa" notiks vācu žurnālista Huberta Zaipela grāmatas "Putins: varas loģika" prezentācija. Speciālā sesijā "Monopola gals: atklātas informācijas laikmets" tiks organizēts videotilts ar Ekvadoras vēstniecību Lielbritānijā, kurā uzstāsies žurnālists, WikiLeaks dibinātājs un galvenais redaktors Džulians Asanžs. Gaidāms, ka Padomju informācijas biroja 75. gadadienā informācijas aģentūras "Rossija segodņa" darbiniekus sveiks Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж - Sputnik Latvija
Džulians Asanžs uzstāsies starptautiskajā mediju forumā Maskavā

Starptautiskais mediju forums "Žurnālistikas jaunā ēra: atvadas no pamata tendencēm" notiek 6.-7. jūnijā Maskavā. Tā organizatori par galveno diskusijas tēmu izvēlējušies žurnālistiku: situācija profesijā un nozarē, žurnālistikas loma mūsdienu pasaulē. Forumā piedalās mediju eksperti no 30 valstīm, tostarp arī no ASV, Lielbritānijas, Francijas, Indijas, Krievijas, Ķīnas, Armēnijas, Ēģiptes, Azerbaidžānas un AAE.

Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" ir starptautiska mediju grupa, kuras mērķis ir operatīvas, apsvērtas un objektīvas informācijas sniegšana par notikumiem visā pasaulē, informācijas sniegšana auditorijai par dažādiem viedokļiem un svarīgākajiem notikumiem.

Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" iekļauj aģentūras informatīvo resursu līniju:  RIA Novosti, R-Sport, RIA Nedvižimostj, Praim, RIA Reiting, InoSMI. Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" ieņem vadošo vietu Krievijas plašsaziņas līdzekļu vidū tās izmantoto citātu ziņā un pakāpeniski pieaug tās brendu publicētās informācijas izmantošanas līmenis ārvalstīs. Aģentūra ir viena no visplašāk citējamajiem informācijas avotiem sociālajos tīklos un blogosfērā Krievijā.

Ziņu lente
0