Politika

Vaira Vīķe-Freiberga ir pārliecināta, ka kļuvusi par "pasūtījuma" upuri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksprezidente izteica iespēju, ka viņas nomelnošanas kampaņa ir pasūtīta, un viņas ticība tautai, ko viņa "laistījusi kā puķīti", ir iedragāta. Vīķe-Freiberga ir pārliecināta, ka pret viņu izmanto "čekas metodes".

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik, Jeļena Kirillova. Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga kārtējo reizi pasūdzējās par neizpratni no tautiešu pušes. Intervijā TV3 ziņu raidījumam viņa komentēja plašsaziņas līdzekļu sacelto ažiotāžu ap viņas rezervēto vietu elitārajos Pirmajos Meža kapos Rīgā.

"Skumdina, ka zemisko cilvēkos var pamodināt ar tik vulgārām metodēm, rupjiem meliem," — teica Vīķe-Freiberga.

Šis stāsts ir iedragājis eksprezidentes ticību tautas garīgajai izaugsmei.

"Vecā skola jau no Ļeņina laikiem — viens veids kā iznīcināt cilvēku ir vienkārši — lode pakausī, bet otrs ir iznīcināt viņa raksturu — cilvēka morālā slepkavība. Šāda morāla slepkavība nāk viļņiem, viņa sastāv no akliem meliem jeb no ārkārtīgi sagrozītiem faktiem," — grima pārdomās bijusī valsts vadītāja.

Pēc Vairas Vīķes-Freibergas domām, morālajai slepkavībai ir "pirmā, otrā un trešā fāze". Tie ir stratēģiski plānoti gājieni, kas vērsti pret viņu — cilvēku, kura domas uzklausa daļa tautas, ir pārliecināta eksprezidente.

Вайра Вике-Фрейберга на избирательном участке по выборам в Европарламент и местные органы власти Латвии - Sputnik Latvija
Tādu cilvēku apbēdinājuši...

"Paldies visiem, kas izteica savu līdzjūtību jeb sapratni un izpalīdzību, šiem cilvēkiem es no sirds pateicos. Bet otra daļa cilvēku ir tie, ar kuriem tiek manipulēts un tad ir vēl manipulētāji. Un, acīmredzot, šis manipulētājs ir nobijies no tām domām, ko es esmu paudusi, vai Latvijā vai ārzemēs," — pauda Vīķe-Freiberga un piebilda, ka saskārusies ar šāda veida kampaņām jau iepriekš.

Jautāta, kas ir šis pasūtītājs, bijusī prezidente paskaidroja, ka to pati gribētu droši zināt. Pagaidām viņai esot tikai notiekošā "aprises", taču viņa turpinot sekot informācijai.

"Es savu tautu vienmēr esmu idializējusi. Kad es biju prezidente, man likās, ka mans uzdvevums ir to latvietību un Latvijas ļaužu potenciālu atmodināt un kā puķīti aplaistīt, — gaužas eksprezidente. — Un tagad, kad es redzu tādas zemiskas lietas, un, kad tas zemiskums tiek vērsts pret tevi, zemiskumu var atdzīvināt ar prastiem un nesmalkiem līdzekļiem un mani skumdina tas, ka mana ticība manas tautas spējām garīgai un psiholoģiskai izaugsmei, tiek iedragāta."

Atgādināsim, ka Vīķe-Freiberga ar starpnieku palīdzību nodrošināja sev apbedījuma vietu Pirmajos Meža kapos Rīgā, netālu no Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes kapavietas, lai arī kapsēta ir daļēji slēgta.

Могильный крест - Sputnik Latvija
The Telegraph: apglabājiet mani zem koka

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) ieinteresēja kapsētas skandāls, jo vietas I un II Meža kapos "no malas" dabūt nav iespējams.

Par apbedīšanas vietu eksprezidente pirmo reizi rūpēties sāka 2011. gadā, kad viņai radās veselības problēmas. 2013. gadā viņas sekretāre Daina Lasmane informēja Rīgas domes amatpersonas par eksprezidentes vēlmi saņemt "cienīgu" apbedījuma vietu I Meža kapos. Tomēr pašvaldības pārstāvji norādīja, ka bijušajiem valsts vadītājiem šajā jautājumā nav privilēģiju.

Līgums par valsts prezidenta darbības nodrošināšanu paredz tikai bijušā valsts vadītāja apbedījuma vietas un tās sakopšanas apmaksu no valsts budžeta līdzekļiem. Tomēr likumā nekas nav teikts par to, ka eksprezidentiem būtu privilēģijas apbedījuma vietu izvēlē.

Ziņu lente
0