Āboltiņa mudināja izvērtēt Elksniņa aicinājumu "kādu pielikt pie sienas"

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaĀboltiņa. Foto no arhīva
Āboltiņa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tika ierosināta lieta par iespējamo ētikas pārkāpumu saistībā no deputāta Andreja Elksniņa puses.

Rīga, 11. janvāris — Sputnik. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien ierosināja lietu par iespējamo ētikas pārkāpumu pēc parlamentārietes Solvitas Āboltiņas (V) aicinājuma izvērtēt deputāta Andreja Elksniņa (S) debatēs teikto, ka dažu cilvēku "pielikšana pie sienas" veicinātu valsts pārvaldes uzlabošanu, ziņo aģentūra LETA.

Nākamnedēļ, 18. janvārī, uzklausot abas puses, komisija lems par to, vai deputātu ētikas kodekss bija pārkāpts.

pusmuca ar žagariem - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pret lielgabalu ar žagaru

Āboltiņa iesniegumā komisijai pauž, ka Elksniņš ar saviem izteikumiem nepārprotami norādījis uz nepieciešamību izrēķināties ar atsevišķiem cilvēkiem. Iesniegumā pausts, ka Elksniņa izteikumi ir pretrunā ar deputātu ētikas 8. pantu, kas nosaka, ka deputāts nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību, kā arī citiem Ētikas kodeksa pantiem.

"Mūsuprāt, Elksniņa kunga lietā leksika nav savienojama ar Saeimas deputāta darbu," — norādīja "Vienotības" frakcijas vadītāja, aicinot izvērtēt šos izteikumus.

Kā ziņots, Elksniņš debatēs par opozīcijas rosināto finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) demisiju kritizēja valdību un koalīcijas pārstāvjus, kas, viņaprāt, sēžot klusi un nedebatē, jo viņiem esot kauns.

"Šādos brīžos man ir žēl, ka mēs, piemēram, neesam Ķīnā. Paņemtu profilakses pēc pāris nostādītu pie sienas, un mēs sāktu būvēt ceļus, sāktu būvēt rūpnīcas, un viss būtu pilnīgākā kārtībā. Mums būtu izaugsme," — turpināja deputāts.

Deputāte Ilze Viņķele (V) vēlāk aizrādīja, ka šādās diskusijās tiek pārkāptas robežas. "Ja jurists, deputāts, mūsu kolēģis, Daugavpils mēra kandidāts, sociāldemokrātu partijas jaunā zvaigzne var iznākt un no tribīnes aicināt tiešāk vai netiešāk kā metodi politikas lēmumu kvalitātes uzlabošanai izmantot pielikšanu pie sienas, kas nepārprotami nozīmē nošaušanu, tad acīmredzot Elksniņam ir ļoti dīvaina izpratne par ētiku jeb tās nav," — klāstīja Viņķele.

Ziņu lente
0