Iecere reģistrēt mobilo sarunu priekšapmaksas karšu lietotāju datus atzīta par nelietderīgu

CC BY 2.0 / Johan Larsson / Firefox Mobile for AndroidМобильный телефон. Архивное фото
Мобильный телефон. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mobilo sarunu priekšapmaksas karšu lietotāju datu reģistrēšana tika ierosināta ar mērķi veicināt ēnu ekonomikas apkarošanu un sekmēt pret valsts drošību vērstu pasākumu un terorisma operatīvu novēršanu.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Analīzē par mobilo sarunu priekšapmaksas karšu lietotāju datu reģistrēšanu secināts, ka šāds solis būtu nelietderīgs, aģentūrai LETA pastāstīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Aivis Freidenfelds.

Iepriekš skaidrots, ka minētā pasākuma mērķis ir veicināt ēnu ekonomikas apkarošanu un sekmēt pret valsts drošību vērstu pasākumu un terorisma operatīvu novēršanu, kā arī nodrošināt personas, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, iespējami ātrāku noskaidrošanu.

Freidenfelds norādīja, ka SM sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Tieslietu ministriju un citām tiesībsargājošām iestādēm analizēja šo ieceri.

''Tika panākts kopējs viedoklis, ka esošajos apstākļos reģistrācijas ieviešana atzīstama par nelietderīgu un nesamērīgu ēnu ekonomikas apkarošanas mērķa sasniegšanai. Līdz ar to izmaiņas likumdošanas aktos, kas paredzētu veikt priekšapmaksas karšu lietotāju reģistrāciju, netiek plānotas,'' – sacīja Freidenfelds.

Internets. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas 4G mobilais internets ir viens no pasaules ātrākajiem

Iepriekš vēstīts, ka oktobra otrajā pusē valsts sekretāru sanāksmē izsludināja SM sagatavoto informatīvo ziņojumu par mobilo sarunu priekšapmaksas karšu lietotāju datu reģistrēšanu, secinot, ka tas vērtējams kā atbalstāms process.

SM rosināja izstrādāt normatīvo aktu grozījumus, lai nodrošinātu, ka mobilo sakaru operatoriem ir tiesības sniegt pakalpojumu karšu lietotājiem tikai pēc karšu lietotāju datu reģistrēšanas.

Ēnu ekonomikas apkarošanas padome 2016. gada jūnijā apstiprināja Valsts iestāžu darba plānu ēnu ekonomikas ierobežošanai 2016. līdz 2020. gadam, kas paredzēja SM, iesaistot nozares asociācijas, līdz 2016. gada 31. decembrim izvērtēt iespēju un lietderīgumu tiesiskā regulējuma ieviešanai, kas paredzētu pienākumu mobilo sakaru operatoram reģistrēt personas, kura iegādājas mobilo sakaru operatoru priekšapmaksas karti, identificējošus datus, piemēram, personas kodu, sasaistot reģistrētos datus ar konkrēto karti.

Ziņu lente
0