Nākamnedēļ iespējami līdz šim stiprākie sniegputeņi un lielākais sals šoziem

© Daniel SpiessNākamnedēļ iespējami līdz šim stiprākie sniegputeņi un lielākais sals šoziem
Nākamnedēļ iespējami līdz šim stiprākie sniegputeņi un lielākais sals šoziem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbilstoši pašreizējai prognozei naktī uz trešdienu gaidāms spēcīgs sniegputenis, kas vietām pāries lietū, bet jau naktī uz ceturtdienu Latviju sasniegs līdz šim aukstākās gaisa masas šajā ziemā.

RĪGA, 1. janvāris — LETA. Nākamnedēļ Latviju skars vismaz viens spēcīgs sniegputenis, pēc tā ieplūdīs arktisks aukstums — gaidāms lielākais sals kopš 2016.gada janvāra, prognozē LETA, atsaucoties uz "Global Forecast System" sniegto informāciju.

Krasnojarska - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Naivie ceļotāji" Krasnojarskā, kur ik uz soļa saskaramies ar vēsturi
Jau pirmdien, 2.janvārī, lietu nomainīs sniegs, otrdien no jūras nākoši mākoņi vietām atnesīs stipru snigšanu. Atbilstoši pašreizējai prognozei naktī uz trešdienu gaidāms spēcīgs sniegputenis, kas vietām pāries lietū, bet jau naktī uz ceturtdienu Latviju sasniegs līdz šim aukstākās gaisa masas šajā ziemā.

Iespējams, piektdien un sestdien, 6. un 7.janvārī, Latviju atkal šķērsos spēcīgs sniegputenis, vietām to var nomainīt lietus, pēc tam no jauna pastiprināsies sals.

Ciklonu virzība noteiks, kādi nokrišņi gaidāmi un cik daudz to būs. Visticamāk, gaidāms arī krietns sals pie stipra vēja, kas aukstumu padarīs īpaši nepatīkamu. Vējam pierimstot un mākoņiem izklīstot, gaisa temperatūra vietām var noslīdēt līdz —20 grādiem vai pat zemāk.

Ziņu lente
0