Vešņakovs: tikai kropļi var ņirgāties par mirušo piemiņu

© Sputnik / Sergey MelkonovПосол России в Латвии Александр Вешняков
Посол России в Латвии Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Latvijā pārmeta zaimošanu tiem, kas priecājas par Tu-154 katastrofu Melnajā jūrā, un pateicās Latvijas iedzīvotājiem, kuri pauž līdzjūtību sakarā ar traģēdiju.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Tikai "kropļi" var priecāties par traģēdiju Melnās jūras debesīs, kas aiznesusi 92 cilvēku dzīvības, radio Baltkom ēterā paziņoja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Цветы в память о погибших в крушении самолета Ту-154 Минобороны РФ - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dejas uz kauliem: Krievijas lidmašīnas katastrofas lietderības koeficients

"Priecāties par cilvēku nāvi – tā ir zaimošana un tikai cilvēces kropļi var atļauties kaut ko tādu. Mēs zinām, ka daudzi nepiekrīt Krievijas viedoklim daudzos starptautiskās politikas jautājumos, taču es nevaru aptvert, ka cilvēki, kas nepiekrīt Krievijas politikai, sāk asinīs ņirgāties par bojāgājušo cilvēku piemiņu," – pavēstīja Vešņakovs.

Diplomāts gan neuzskata, ka būtu pareizi ieviest kriminālatbildību par to vai atņemt pilsonību tiem, kuri priecājas par cilvēku nāvi.

"Es uzskatu, ka problēmu neizdosies atrisināt ar likumu palīdzību. Tāpat kā daudzus citus, mani aizvainoja tamlīdzīgi izteikumi, taču es ceru, ka izdosies zaimus pārvarēt un nostiprināt rezultātu," – atzīmēja diplomāts.

Sarunā viņš pateicās visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri izteikuši Krievijai līdzjūtību.

"Paldies visiem, kas šajās mums traģiskajās dienās noliek ziedus un sveces pie Krievijas vēstniecības ēkas Latvijā. Pateicos par solidaritāti un līdzjūtību. Tas ir smags zaudējums, ļoti smags," – uzsvēra Vešņakovs.

Diplomāts apstiprināja informāciju par to, ka Aleksandrova vārdā nosauktais Krievijas armijas dziesmu un deju kolektīvs atjaunosies pēc 64 mākslinieku bojāejas un ar laiku uzstāsies Latvijā.

"Mēs ticam, ka Aleksandrova vārdā nosauktais koris tiks atjaunots un noteikti apmeklēs Latviju ar koncertu. Droši vien mums izdosies pārciest sāpes un kolektīva piemiņai saglabāt vai atjaunot kori. Tas būs jāizdara. Esam zaudējuši lielisku, unikālu kolektīvu, esam zaudējuši cilvēkus, kuri ir mūsu valsts sirdsapziņa. Tas ir ļoti rūgti," – piebilda Vešņakovs

Ziņu lente
0