2017. gadā visstraujāk augs aizsardzības un sabiedriskās kārtības budžeti

CC BY 2.0 / TaxRebate.org.uk / Images Money Piggy Bank Top View2017. gadā visstraujāk augs aizsardzības un sabiedriskās kārtības budžeti
2017. gadā visstraujāk augs aizsardzības un sabiedriskās kārtības budžeti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības budžets nākamgad augs par 27,9% – no 352 miljoniem eiro šogad līdz 450 miljoniem eiro nākamgad.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Nākamgad visstraujāk augs aizsardzības un sabiedriskās kārtības budžeti, vēsta LETA, atsaucoties uz Finanšu ministrijas sniegto informāciju.

Aizsardzības budžets nākamgad augs par 27,9% — no 352 miljoniem eiro šogad līdz 450 miljoniem eiro nākamgad. Papildu līdzekļi nākamā gada budžetā paredzēti Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju palielināšanai, apbruņošanai, apgādei un rekrutēšanai, kā arī zemessardzes vienību pārapbruņošanai.

Pretgaisa aizsardzības sistēma RBS-70 uz bezceļa automašīnas - Sputnik Latvija
Latvijas aizsardzības budžets aug vēja spārniem

Sabiedriskās kārtības un drošības budžets 2017.gadā augs par 18,2% — no 495 miljoniem eiro līdz 585 miljoniem eiro. Papildu līdzekļi tiks novirzīti cīņai pret terorismu, stiprinot Drošības policijas kapacitāti. Tāpat papildu līdzekļi paredzētu robežas stiprināšanai, atalgojumu reformai ugunsdzēsējiem, glābējiem, policistiem un robežsargiem.

Sociālās aizsardzības budžets nākamgad augs par 7,5% — no 2,65 miljardiem eiro līdz 2,85 miljardiem eiro. Papildu līdzekļi tiks novirzīti alternatīvo ģimenes aprūpes formu atbalstam, kā arī atbalsta palielināšanai apgādnieku zaudējušiem bērniem.

Veselības budžets augs par 6,4% — no 750 miljoniem eiro šogad līdz 798 miljoniem eiro nākamgad. Papildu līdzekļi tiks novirzīti veselības aprūpes reformu veikšanai, rindu mazināšanai uz ambulatorajiem un stacionārajiem pakalpojumiem, kā arī pieejamības uzlabošanai pie speciālistiem.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Politika
Vējonis: Krievijas armijas nostiprināšanas pasākumi saprotami tikai viņiem pašiem

Savukārt izglītības budžets nākamgad augs par 2,5% — no 667 miljoniem eiro līdz 684 miljoniem eiro. Papildu līdzekļi tiks novirzīti pedagogu darba samaksas jaunā modeļa ieviešanai, latviešu valodas apguvei un prasmju pilnveidei Latvijā un pasaulē.

Kā ziņots, Saeima novembra beigās pēc aptuveni 20 stundas ilgas sēdes pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kurā plānotie ieņēmumi ir lielāki nekā 8 miljardi eiro, savukārt izdevumi — ap 8,4 miljardiem eiro, līdz ar to plānots budžeta deficīts.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par aptuveni 664 miljoniem eiro lielāki, savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par vairāk nekā 680 miljoniem eiro lielāki nekā šogad.

Ziņu lente
0