Latvijas iedzīvotāji nes ziedus pie Krievijas vēstniecības sērās par Tu-154 katastrofas upuriem

© Sputnik / Евгения НовоженинаZiedi un sveces bojāgājušo piemiņai. Foto no arhīva
Ziedi un sveces bojāgājušo piemiņai. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdiena, 26. decembris Krievijā pasludināts par nacionālo sēru dienu.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Rīgas iedzīvotāji sāka nest ziedus pie Krievijas vēstniecības, kad tika publicēta informācija par lidmašīnas Tu-154 katastrofu virs Melnās jūras, ziņo Mixnews.lv.

Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīna Tu-154, kas devās uz Latākiju, cieta katastrofu Melnās jūras gaisa telpā svētdien no rīta.

Jeļizaveta Gļinka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Melnajā jūrā avarējusi lidmašīna

AM rīcībā esošā informācija liecina, ka tajā atradušies 93 cilvēki — astoņi ekipāžas locekļi un 85 pasažieri, kuru vidū bija karavīri, Aleksandrova vārdā nosauktā ansambļa mākslinieki, deviņi Krievijas telekanālu pārstāvji, labdarības fonda "Taisnīga palīdzība" vadītāja Jeļizaveta Gļinka, kas pazīstama kā Doktore Ļiza un divas federālās amatpersonas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz sēru izsludināšanu sakarā ar lidmašīnas Tu-154 aviokatastrofu netālu no Sočiem.

"Lidmašīnas Tu-154 aviokatastrofa 2016. gada 25. decembrī Soču pilsētas rajonā Krasnodaras novadā, aiznesusi daudzu cilvēku dzīvības. Paužot sēras par bojāgājušajiem un izsakot līdzjūtību viņu tuviniekiem, nosaku… Pasludināt 2016. gada 26. decembri par sēru dienu Krievijas Federācijā," — teikts dekrētā, kas publicēts Kremļa vietnē.

Ziņu lente
0