Finanšu ministre atzīst, ka šogad paveikto sabojāja "deputātu kvotas" un izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā

© EMMANUEL DUNAND / AFPFinanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Foto no arhīva
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu ministre atzina, ka lielākais darbs bijis saistīts ar valsts budžetu.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Gandarījumu par šogad paveikto finanšu ministres amatā sabojāja "deputātu kvotas" un izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā, aģentūrai LETA atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Aicināta izvērtēt šogad paveiktos būtiskākos darbus, finanšu ministre atzina, ka lielākais darbs bijis saistīts ar valsts budžetu.

"Labi, ka sākām laikus pārskatīt ministriju izdevumus, un budžeta robu dēļ nebija nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas nodokļu sistēmā. To, ko solījām, arī izpildījām. Tomēr gandarījumu par darbu sabojāja diskusijas par "deputātu kvotām", kas būs viens no labojamajiem darbiem nākamgad, un pēkšņās izmaiņas Mikrouzņēmumu nodokļa likumā," — sacīja finanšu ministre.

Reizniece-Ozola pauda uzskatu, ka nodokļu izmaiņas nav veiktas, lai palielinātu nodokļu ieņēmumus, bet lai nāktu pretī uzņēmumiem un labotu "iepriekš pieņemtu labu ideju sliktā izpildījumā".

Iepirkumu ratiņš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ekspertu prognozes pārtikas cenu svārstībām 2017. gadā

Šogad finanšu ministres vadībā sākts darbs pie jaunās nodokļu politikas stratēģijas, kas būs viens no ministres galvenajiem darbiem arī nākamgad. "Svarīgi, ka šajā jautājumā nepieņemam lēmumus autoritatīvi, bet iesaistām partnerus," — uzsvēra finanšu ministre.

Tāpat šogad ministrei svarīgs darbs bija saistīts ar Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi. "Šogad daudz strādājām, lai jau nākamgad varētu apgūt ES fondus ar pilnu jaudu. ES fondu apguve bija būtiski iekavējusies, bet Finanšu ministrijai izdevās kļūt par citu ministriju draugu un paveicām to, ko varēja ātrāk, ja vien būtu bijusi ciešāka ministriju sadarbība," — norādīja Reizniece-Ozola.

Ziņu lente
0