Vējonis: politiķu lēmumos jābūt pastāvība

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasPrezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents Raimonds Vējonis aicinājis politiķus būt atbildīgiem par valsts attīstību un pieradīt to Latvijas uzņēmējiem ar konkrētiem lēmumiem.

Rīga, 23. decembris — Sputnik. Kā informē aģentūra LETA, Latvijā viena no problēmām ir biežās politiķu runas, kas neveicina konkrētu darbu paveikšanu, tādējādi palielinot plaisu, starp sabiedrību un politiķiem. Tāpēc neviens netic pat labiem lēmumiem, jo tie drīz vien tiek mainīti un laboti, intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze sacīja valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis atzina, ka pašlaik plaisa ir plata un piebilda, ka "supersvarīgi" politiķiem ar saviem lēmumiem ir pierādīt, ka viņi gatavi uzņemties atbildību.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts prezidents izsludinājis likumu par 2017. gada valsts budžetu

"Ne tikai to mistisko politisko atbildību, par kuru neviens nesaprot, kas tā īsti ir, bet uzņemties īstu atbildību par valsts attīstību. Tas mazinātu šo plaisu. Otrs: ir jābūt politiķu lēmumu pastāvībai un prognozējamībai. Nedrīkst būt līdzīgi kā ar nodokļiem: tiklīdz tuvojas jaunais gads un budžeta nodošanas laiks, viss pēkšņi tiek mainīts. Kurš uzņēmējs ticēs valdībai un parlamentam? Neviens! Un tad gadās, ka uzņēmējs izlemj: neinvestēšu Latvijā, bet kādā citā valstī, jo citur ir prognozējamība, citur nodokļu likumi nemainās ik pēc gada,"- stāsta Vējonis.

Uzņēmēji to jau esot pārbaudījuši, viņi zina, ka tie nav tukši vārdi, bet konkrēti darbi. Tāpēc Latvijā diemžēl problēma ir tāda, ka ir daudz politiķu runu, bet pietrūkst konkrētu darbu.

"Politiķi ir vieni un tie paši, tāpēc pietrūkst ideju konkurences, idejas ir vienas un tās pašas, varbūt tikai citā "mērcē". Vai šī valdība ir gatava pieņemt lēmumus? Es domāju, ka jā. Esmu pārliecināts, ka premjers ir gatavs virzīt lēmumus, arī attiecīgie nozares ministri ir gatavi piedāvāt savu redzējumu. Vai tas ir labākais, tas jāpēta, tāpēc nepieciešama sociālo partneru iesaiste,"- sacīja Vējonis.

Viņš uzskata, ka Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir gribēšana to izdarīt, bet vai pietiks varēšanas, ko uzreiz apgalvot ir grūti.

Ziņu lente
0