Politika

Sutormina lūgs ANO aizstāvēt Latvijā dzīvojošos krievus

© SputnikПредседатель комиссии Общественной палаты РФ по развитию общественной дипломатии и поддержке соотечественников за рубежом Елена Сутормина
Председатель комиссии Общественной палаты РФ по развитию общественной дипломатии и поддержке соотечественников за рубежом Елена Сутормина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas sabiedriskā darbinieka Jeļena Sutormina un Latvijas krievu kopienas vadītājs Vladimirs Sokolovs spiesti pretoties kārtējam pret krieviem vērstajam vilnim. Sutormina sola cīnīties ES un ANO līmenī.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Krievijas Sabiedriskās palātas Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta komisijas priekšsēdētāja Jeļena Sutormina uzskata, ka Latvijas Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" kongresa rezolūcija ir provokatīva un vērsta pret Krieviju. Viņa vēlas griezties ANO un Eiropas Padomē, ziņo RIA Novosti.

10. decembrī pieņemtā rezolūcija par sabiedrības saliedēšanu un Latvijas rusifikācijas mēģinājumiem, kurā atklāti paziņots, ka "Visu Latvijai"-TB/LNNK vēlas sekmēt to Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju pārceļošanu no valsts, kam nepieņemama Latvija kā nacionāla valsts, kurā dominē latviešu nācija un valsts valodas statuss piešķirts latviešu valodai.

"Neapšaubāmi, šī rezolūcija ir pret Krieviju vērsta informatīva provokācija," – pavēstīja Sutormina.

Viņa ir pārliecināta, ka tas ir populistisks dokuments, kam nav nekāda juridiska spēka, turklāt tas nesekmē Latvijas vienotību. Savā ziņojumā ANO un Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāram Sutormina lūdz publiski novērtēt ne tikai "Visu Latvijai" kongresa rezolūciju, bet arī Latvijas valdības vispārējo politiku pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Krievijas Arlietu ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krieviju satrauc spiediens, kādu izjūt krievu tautības cilvēki citās valstīs

Iepriekš Latvijas krievu kopiena kritiski izteicās par Nacionālās apvienības rezolūciju un paziņoja, ka tā vērsta pret valsti, kuras neatņemama sastāvdaļa ir krievvalodīgie. Arī viņiem ir tiesības uz sirdsapziņas un uzskatu brīvību.

Krievu kopienas vadītājs Vladimirs Sokolovs paziņoja, ka krievvalodīgie ir Latvijas pamatnācija, kas kopā ar latviešiem pārdzīvojuši demokrātiju, autoritārismu, totalitārismu, karu un mieru.

Latvijā dzīvo 2 miljoni cilvēku. Viņu vidū aptuveni 40% ir krievvalodīgie. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" strādā valdībā.

Ziņu lente
0