Politika

Koalīcija neatbalstīs pieprasījumu par finanšu ministres demisiju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošās koalīcijas trīs partijas, grasās balsot pret opozīcijas prasības par finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas un labklājības ministra Jāņa Reira demisiju.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Valdošās koalīcijas partijas neatbalstīs opozīcijas priekšlikumu par par finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) un labklājības ministra Jāņa Reira ("Vienotība") demisiju.

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas deputāti savākuši desmit parakstus ar prasību par Reira un Reiznieces-Ozolas demisiju. Prasību parakstījuši arī vairāki opozīcijas partijas "Saskaņa" deputāti un parlamentārietis Arturs Kaimiņš (KPV LV).

Райвис Дзинтарс - Sputnik Latvija
Nacionālā apvienība nevēlas piešķirt nepilsoņiem politiskās tiesības

"Kādam ir jāuzņemas atbildība par esošo haosu nodokļu jomā, par pirmsvēlēšanu solījumu nepildīšanu, kā arī par Latvijas uzņēmēju konkurētspējas mazināšanu un jo īpaši par mazo uzņēmēju darbības destabilizāciju," — uzsvēra LRA frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) balsos pret abu ministru demisijas prasības, aģentūrai LETA paziņojis Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs, deputāts Edgars Putra. Viņš uzskata, ka demisijas pieprasīšana ir parasts opozīcijas instruments, lai pievērstu sev uzmanību.

Putra piebilda, ka pašlaik virzītās izmaiņas nodokļu politikā ir Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) nevis Reiznieces-Ozolas iniciatīva un ka ar iecerētajiem grozījumiem paredzēts labot iepriekšējās valdības pārstāvju pieļautās kļūdas.

Vai VL-TB/LNNK pārņems varu Rīgā?
"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa sacīja, ka pašlaik esot "zināma kolektīvās bezatbildības" situācija, tieši tāpēc viņa esot par to atvainojusies no tribīnes Saeimas sēdē. Lemjot par grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, Āboltiņa atvainojās, ka pašlaik situācijai jāmeklē ārkārtas risinājumi, jo tas nav izdarīts iepriekš. Partija neatbalstīs ministru demisijas pieprasījumu.

Arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK neplāno atbalstīt šo pieprasījumu. Partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka lēmums par minimālajām sociālajām iemaksām bija pieņemts jau pirms gada — tātad tā ir "senāka problēma".

Ziņu lente
0