Politika

Nacionālā apvienība nevēlas piešķirt nepilsoņiem politiskās tiesības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raivis Dzintars nožēlojis, ka Latvijā tiek pieļauts pārāk daudz, lai cilvēki arī bez latviešu valodas zināšanām Latvijā varētu justies pašpietiekami.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Latvijā jācenšas nodrošināt, lai nepilsoņiem nebūtu ietekmes politikā, jo ir šaubas par viņu lojalitāti valstij, tātad tas esot Latvijas drošības jautājums, šādu viedokli šorīt LNT pauda apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, informē aģentūra LETA.

Dzintars uzsvēra, ka divās desmitgadēs nepilsoņu skaits Latvijā esot samazinājies no aptuveni 750 000 līdz 240 000, tātad visi, kas esot gribējuši naturalizēties, to ir izdarījuši, savukārt par vairumu palikušo nevarot teikt, ka viņi būtu lojāli Latvijas valstij. Viņu piederības sajūta Latvijas valstij ir pietiekami zema, lai mēs nemēģinātu viņus ievilkt pilsonībā, izteicās politiķis.

Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kučinskis par automātisku pilsonības piešķiršanu

"Reizēm labs solis ir neizdarīt neko lieku," – piebilda deputāts un mudināja pagaidīt, lai laiks atrisina nepilsoņu jautājumu.

Šādos apstākļos Dzintars neatbalsta izmaiņas likumos, kas apgrūtinātu iespēju bērnus reģistrēt kā nepilsoņus. Pēc viņa vārdiem, pilsonību uzspiest ar varu vai mest pakaļ nevajag, jo tas nestiprinot valstiskumu, turklāt šādu bērnu esot vien ap 40 gadā, un viņi paši 15 gadu vecumā vēl varēšot izvēlēties savu valstisko statusu.

Dzintars sūkstījās, ka Latvijā tiek pieļauts pārāk daudz, lai cilvēki arī bez latviešu valodas zināšanām Latvijā varētu justies pašpietiekami.

Iepriekš Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks intervijā LTV atgādināja, ka nepilngadīgie nepilsoņi ir politiķu atbildība un ieteica Latvijai 100. gadskārtā pasniegt sev dāvanu un piešķirt pilsonību visiem Latvijā dzimušajiem bērniem.

Ziņu lente
0