Par tvītu no darba atlaists Latvijas pasta darbinieks

© Foto : latvijas pastsPastnieks. Foto no arhīva
Pastnieks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amizantā fotogrāfija, kurā redzams dokumenta fragments ar milzum daudzu ierēdņu parakstiem, neizpauž nekādus dienesta noslēpumus. Tomēr Ivars Čivčišs ir atlaists no darba.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik, Jeļena Kirillova. Priekšniecība nav novērtējusi sava darbinieka izsmalcināto humoru un palūgusi aiziet no darba. Par to vīrietis informēja Twitter tīklā, kur pazīstams kā Iv Chiv.

Pirmdien viņš uzrakstīja: "Atceraties manu tvītu par komisko VID līguma saskaņošanu? Tas šodien man maksāja amatu. Ar šo valsti ir pat sliktāk, nekā varēju iedomāties."

Birokrātijas kuriozs tika augstu novērtēts

Fotogrāfija ar VID ierēdņu autogrāfiem (ja kārtīgi saskaitīt, sanāk 21 paraksts), kas parādījās tīklā 9. decembrī, sacēla vētru latviešu sociālajos tīklos. To apskatīja un izplatīja liels skaits cilvēku. Viņu vidū bija arī politiķi.

Почтальон - Sputnik Latvija
Preses piegāde var novest Latvijas pastu pie bankrota

Lietotāji atklāti izsmēja Latvijas birokrātiju, it īpaši Valsts ieņēmumu dienesta darbu. Fotogrāfija kļuva populāra ne tikai Twitter, bet arī Facebook tīklā. 

Kļuva zināms, ka fotogrāfijā iemūžinātais documents apaudzis ar parakstīm, klaiņojot pa VID kabinetiem no 15. līdz 25. novembrim. Dokuments nav atpazīts, taču uzņēmums kļuva par traģikomisku milzīgās birokrātijas mašīnas darba atmaskojumu, vēl vienu ierēdņu darba pierādījumu. Visi viņi saņem algu, toties Ivars Čivčišs — vairs ne, lai arī Latvijas Pastā nostrādājis deviņus gadus bez jebkādām pretenzijām.

"Vai tad tas ir taisnīgi, ka viens nevainīgs tvīts pārvilcis krustu karjerai?" — Ivars stāsta portālam Kasjauns.lv.

Iv Chiv uzskata, ka viņa vadībai Latvijas Pastā piezvanījuši no Valsts ieņēmumu dienesta un palūguši šo lietu "nokārtot". Iespējams, tā bijusi politiska spēka, piemēram, Zaļo un zemnieku savienības iniciatīva.
Ivara atlaišanas oficiālais iemesls ir dokumenta noplūde, taču tas patiešām ir dīvaini, jo fotogrāfijā nav ne miņas no tā satura.

VID: tā varēja būt sensitīva informācija

Skandālu ar Latvijas Pasta darbinieka atlaišanu uztvēra mediji. VID vadība nekavējoties parādījās LNT raidījumā "900 sekundes" un paziņoja, ka darbinieks esot varējis publicēt sensitīvu informāciju.

"Muļķīga valsts iestādes darba organizācija tagad ir sensitīva informācija," — VID viedokli komentēja Ivars.

Daudzi lietotāji atbalstīja Ivaru, lai arī atradās cilvēki, kuri uzskata, ka darbu viņš zaudējis pelnīti. "Valsts dienesta darbiniekam ir jāzina, ka lappuse ar vīzām nav paredzēta izplatīšanai — tas rakstīts dokumentā, ko izsniedz, stājoties darbā," — sociālajos tīklos raksta Nataļja.

Mārtiņš Bondars. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mārtiņš Bondars kritizējis Valsts ieņēmuma dienesta darbu

"Atlaistais šķiet simpātisks, taču vienlaikus rada bažas — es negribētu, lai pie manis strādātu cilvēks, kurš publicētu manas kompānijas iekšējos dokumentus kopējai piekļuvei," — raksta cits diskusijas dalībnieks.
Valda arī cits viedoklis: "Puisis parādījis valsts pārvaldes modeli. Varbūt viņš ir pārkāpis iekšējās instrukcijas, bet atlaist par to?!", — ir sašutis Jevgēņijs. Viņu atbalsta Jeļena: "Tas, ka cilvēks parādīja birokrātijas līmeni, ir normāli. Tas, ka atlaida, nu… Tā ir mūsu dzimtene, dēliņ!"

Jāpiebilst, ka pats Latvijas Pasts pašlaik nesniedz komentārus situācijā ar darbinieka atlaišanu.

Ziņu lente
0