Negribu šeit mācīties: latviešu students apsūdz savu augstskolu nelojalitātē

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasStudenti. Foto no arhīva
Studenti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņš informē par augstskolas pasniedzēja attieksmi pret padomju periodu.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Portāla nra.lv redakcija saņēmusi Transporta un sakaru institūta (TSI) studenta vēstuli, kurā jaunais cilvēks ar nožēlu konstatē, ka ir spiests pārtraukt studijas minētajā augstskolā sakarā ar nepieņemamu mācību materiālu un pasniedzēja attieksmi pret vēsturiskiem notikumiem.

"Man radās problēma, es no 1. septembra 2016. gada mācos TSI (Transporta un sakaru institūts — red.). Oktobra sākumā es paņēmu akadēmisko atvaļinājumu, tāpēc ka universitāte ir ļoti nelojāla pret valsti," —savā vēstulē raksta students, kurš stādījies priekšā kā Vadims Rahmanovs.

"Pasniedzējs vairākas reizes stāstīja par padomju okupācijas periodu laiku — kā tur bija un kas tur notika. Un viņš stāstīja ne no sliktākās puses par to visu, tas izskatījās, ka viņš slavē okupācijas režīmu. Manuprāt tādus vārdus nevajadzētu izteikt universitātes auditorijā, pie tam auditorijā bija ne tikai vietējie studenti, bet arī ārzemju studenti.

Подписание документов в Сейме - Sputnik Latvija
LIZDA un LIVA Vējonim prasa neizsludināt lojalitātes grozījumus Izglītības likumā

Pasniedzējs runāja par lielo tautas traģēdiju tik mierīgi un pavirši, bet kā tas ir saistīts ar datorzinātņu priekšmetu es nevaru saprast līdz pat šai baltai dienai. Pasniedzējs arī ne vienu vien reizi teica, ka šo tēmu mums nākotnē nevajadzēs. Tas nozīmē, ka pasniedzēji no TSI labāk zina, ko mums vajag, ko nevajag. (Nekā Izglītības un zinātnes ministrija???)," — raksta jaunais cilvēks.

Viņš paskaidrojis, ka nolēmis paņemt akadēmisko atvaļinājumu, lai padomātu par to, "vai es varu turpināt mācības tādā nelojālā mācību iestādē."

"Es no 10. klases darbojos sabiedriskajās aktivitātēs, biju vairākas reizes Jauniešu Saeima deputāts, kā arī esmu sabiedriskās organizācijas "PatriotiLV" biedrs, un neesmu vienaldzīgs pret tādām lietām. Esmu pieņēmis lēmumu izņemt dokumentus un atgriezt manu naudu, ja sanāk, bet saskaņā ar līgumu, es to nevaru izdarīt," — skaidro students.

Portals nra.lv uzsvēris, ka nevar apgalvot, vai vēstulē sniegtā informācija ir patiesa.

Ziņu lente
0