Politika

Vai VL-TB/LNNK pārņems varu Rīgā?

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperts apšauba VL-TB/LNNK iespējas pārņemt varu Rīgā.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā paustais par varas grožu pārņemšanu Rīgā ir muļķības, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociēto profesoru Ojāru Skudru.

Raivis Dzintars - Sputnik Latvija
Krievijas viltīgie plāni: Nacionālās apvienības kongresa norise

Kopumā prognozējot VL-TB/LNNK iespējas nākamā gada vasarā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās, Skudra pauda, ka patlaban sabiedrisko domu aptauju vērtēšana ir gluži tāpat kā horoskopi — par aptauju datiem varēs nopietni runāt tikai mēnesi pirms vēlēšanām, jo cilvēki ļoti bieži iespaidojas tieši no konkrētā brīža politiskās situācijas.

Skudra uzskata, ka muļķības ir kongresā paustais par "varas pārņemšanu Rīgā un Rēzeknē". Viņš pieļāva, ka nacionālā apvienība, līdzīgi kā citas partijas, ir pasūtījusi sabiedriskās domas aptaujas iekšējai lietošanai, kas varētu liecināt, ka daļa no "Vienotības" vēlētājiem patlaban būtu gatavi balsot par VL-TB/LNNK.

Tāpat asociētais profesors pauda, ka apvienības pārstāvja, tieslietu ministra Dzintara Rasnača norāde uz "Vienotību" kā valdības iekšējo opozīciju atbilst patiesībai un partija ir šajā ziņā nomainījusi Zaļo un zemnieku savienību.

Latvijas Saeima. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saeima aizliegusi krieviem Latvijā mainīt tautību

Komentējot kongresā pieņemto rezolūciju, kurā mudināts veicināt to krievvalodīgo izceļošanu, kuriem nav pieņemama Latvija kā nacionāla valsts, Skudra norādīja, ka par šo 30. novembrī pieņemtajā Krievijas ārējās politikas rezolūcijā runāja arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, jo tajā skaidrots, ka ir nepieciešams veicināt tautiešu brīvprātīgu izceļošanu uz Krieviju.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK kongresā par partijas līdzpriekšsēdētājiem atkārtoti ievēlēja Gaidi Bērziņu un Raivi Dzintaru, kuri šos pienākumus pildīja arī līdz šim.

Kongresā nacionālā apvienība debatēja par pašvaldību vēlēšanām, kā arī uzsvēra latviskas Latvijas nozīmi. Runājot par pašvaldību vēlēšanām, daudzi politiskā spēka pārstāvji norādīja uz nepieciešamību stiprināt VL-TB/LNNK pārstāvniecību reģionos. Piemēram, Bērziņš teica, ka ir jāpārņem vara Rīgā un arī Rēzeknē.

Ziņu lente
0