Politika

IeM lūdz vērtējumu Krievijas diakona turpmākai saglabāšanai "melnajā sarakstā"

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПротодиакон Андрей Кураев
Протодиакон Андрей Кураев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada 26. novembrī Latvijas teritorijā netika ielaists pareizticīgās baznīcas protodiakons Andrejs Kurajevs, kurš ieradies, lai piedalītos diskusijā "Parunāsim par dvēseli"

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Latvijas Iekšlietu ministrija lūgusi kompetentajām iestādēm izvērtēt, vai ir pamats turpināt Krievijas Pareizticīgo baznīcas protodiakona Andreja Kurajeva atrašanos ieceļošanas aizlieguma sarakstā, ziņo aģentūra LETA.

IeM paskaidroja, ka Kurajevs jau 2005. gadā ir iekļauts to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

Андрей Кураев - Sputnik Latvija
Garīdznieks non grata: pareizticīgās baznīcas protodiakons nav ielaists Latvijā

Ņemot vērā dažādu publiskajā telpā pieejamo informāciju, IeM ir lūgusi kompetentajām iestādēm izvērtēt situāciju un sniegt atzinumu, vai šobrīd ir spēkā nepieciešamība minētās personas iekļaušanai sarakstā. IeM gan šobrīd nemin konkrētus faktus, kas varētu kalpot par iemeslu, lai garīdzniekam ieceļošana Latvijā vairs netiktu liegta.

Latvijas Televīzijas raidījums "Personīgā lieta" šonedēļ vēstīja, ka Kurajevs 2005.gadā Latvijas "melnajā sarakstā", visticamāk, iekļauts pēc tam, kad pazīstami Latvijas kultūras darbinieki izplatījuši atklātu vēstuli, mudinot izvērtēt protodiakona turpmākas iespējas apmeklēt šo valsti. Minēto aicinājumu viņi pamatojuši ar to, ka Kurajevs savas vienīgās vizītes Latvijā laikā 2004. gadā necienīgi izturējies pret mākslinieka Nikolaja Rēriha gleznām, nodēvējot tās par "haltūru".

Jau ziņots, ka Krievijas Ārlietu ministrija ir nosodījusi Latvijas rīcību, neļaujot iebraukt valstī Kurajevam.

Kurajevs vēlējies doties uz Latviju, lai piedalītos diskusijā par cilvēku garīgumu "Parunāsim par dvēseli" "Mihaila Zadornova bibliotēkā".

Ziņu lente
0