"Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" konkursa rezultāti būs zināmi februārī

© Sputnik / Sergey MelkonovMārtiņš Rītiņš restorāna "Vincents" šefpavārs. Foto no arhīva
Mārtiņš Rītiņš restorāna Vincents šefpavārs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labāko restorānu saraksts tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, izceltu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Februārī paziņos konkursa "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" uzvarētājus, vēsta aģentūra LETA atsaucoties uz projekta vadītāju Normundu Norenbergu.

Skvērs pie Sv.Pētera baznīcas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgas tūrismu attīstīs par trīs miljoniem eiro

Viņš pastāstīja, ka labāko Latvijas restorānu noskaidrošana noritēs divās kārtās, tostarp vispirms norisināsies HoReCa balsojums, kurā viedokli izteiks restorānu pārstāvji, bet otrajā kārtā restorānus vērtēs atzīti ārvalstu eksperti, kuri restorānus apmeklēs individuāli. Žūrijas sastāvs tiks turēts noslēpumā līdz svinīgajam apbalvošanas pasākumam. Restorānus vērtēs neatkarīga starptautiska žūrija — "Michelin" zvaigznēm godalgoti šefpavāri no dažādām Eiropas valstīm.

"Restorānu kultūra Latvijā attīstās, un esmu gandarīts, ka ceturto reizi pēc kārtas varam noskaidrot labākos restorānus Latvijā. Ja šis projekts Latvijas restorāniem ir kaut neliels stimuls kļūt labākiem, mēs visi no tā esam tikai ieguvēji," teica Norenbergs.

Viņš arī pieļāva, ka, ņemot vērā jaunu restorānu ienākšanu tirgū, šā gada labāko restorānu sarakstā varētu būt izmaiņas.

Latvijas labāko restorānu saraksts pirmo reizi tika veidots 2013. gadā. Līdz šim visos gados uzvarējis restorāns "Vincents".

 

Ziņu lente
0