22 Latvijas karavīri dosies starptautiskajās misijās

© LiepājaLatvijas karavīri. Foto no arhīva
Latvijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un "Daugavas Vanagu" pārstāvji svinīgā ceremonijā pavadīs 22 karavīrus uz starptautiskajām misijām.

Rīga, 30. novembris — Sputnik. Šodien aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tiksies ar 22 karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus NATO apmācības operācijā "Resolute Support" Afganistānā un Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā "Atalanta", vēsta aģentūra LETA.

Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vējonis: armija un zemessargi – Latvijas drošības garants

Pavadīšanas svinīgā ceremonija norisināsies no plkst. 9.00, un tās laikā karavīri no aizsardzības ministra un NBS komandiera saņems ceļamaizi — Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Ceļamaizi karavīriem sagādājusi organizācijas "Daugavas Vanagi" pārstāvniecība Latvijā. "Daugavas Vanagu" pārstāve Solvita Sekste karavīriem pasniegs organizācijas sarūpētu sveicienu. Jau vairākus gadus "Daugavas Vanagi" starptautiskajās operācijās dienošajiem Latvijas karavīriem nosūta Ziemassvētku paciņas.

NATO apmācības operācija "Resolute Support", kurā piedalās arī Latvija, darbību sāka 2015. gada 1. janvārī. Jau 2013. gada vidū NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki atbildību par drošību visā valstī nodeva Afganistānas nacionālajiem drošības spēkiem.

NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO satraukta: karavīri Latvijā nenodarbojas ar sportu

Latvijas karavīri "Resolute Support" operācijā izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā, Kabulā un Bagramā, kur ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.

Pretpirātisma operācija "Atalanta" ir ES Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotās laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā jūras operācija, kas tiek veikta ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā, ES apmācības misijā Mali, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali "MINUSMA" un ES Jūras spēku Vidusjūras reģionā "Eunavfor Med" militārajā operācijā "Sophia", kas vērsta pret cilvēku kontrabandas un tirdzniecības tīklu.

Ziņu lente
0