Mediķu arodbiedrība: Saglabājoties valdošajai Saeimas koalīcijai, valsts izmērdēšanas politika turpināsies

© Sputnik / Sergey MelkonovРуководитель профсоюза медиков Валдис Керис
Руководитель профсоюза медиков Валдис Керис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris norādījis, ka tuvojas vēlēšanas, kurās iedzīvotājiem būs iespēja mainīt valsts politiku, jo esot skaidrs, ka, saglabājot šībrīža koalīciju, "valsts izmērdēšana turpināsies".

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Saglabājoties pašreizējai Saeimas valdošajai koalīcijai, valsts izmērdēšanas politika turpināsies, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Laimi un veselību Jaunajā gadā: Austrumu slimnīcā jau izsmeltas gada kvotas

Taujāts, vai saistībā ar Saeimas apstiprināto nākamā gada valsts budžetu, kurš neapmierināja arī arodbiedrību, ir plānotas kādas protesta akcijas, Keris atbildēja noraidoši, tomēr piebilda, ka arodbiedrība turpinās analizēt situāciju, it īpaši tāpēc, ka arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācija ir paudusi gatavību rīkot streiku. Vajadzības gadījumā tiks pieņemti arī konkrēti lēmumi, skaidroja Keris. 

Viņš arī atzīmēja, ka tuvojas vēlēšanas, kurās iedzīvotājiem būs iespēja mainīt valsts politiku, jo esot skaidrs, ka, saglabājot šībrīža koalīciju, "valsts izmērdēšana turpināsies".

Taujāts, kāda varētu būt arodbiedrības ieskatā vēlamā koalīcija, Keris sacīja, ka pie varas esošajai koalīcijai ir izveidojusies visvarenības apziņa, līdz ar to tā ir jāmaina. Un tikai tad, kad politiķi kļūs atbildīgi, būs iespējams sagaidīt jaunu valsts pārvaldes stilu, norādīja arodbiedrības vadītājs. Arodbiedrība gan nevienu partiju "neapzīmogo" kā ideālu, kā arī par koalīcijas maiņu ir jālemj pašiem vēlētājiem, piebilda Keris.

Операция в клинике - Sputnik Latvija
Latvijas medicīna – viena no labākajām pēcpadomju valstīs

Jau ziņots, ka Saeima 24. novembra naktī pēc aptuveni 20 stundas ilgas sēdes pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kurā plānotie ieņēmumi ir lielāki nekā 8 miljardi eiro, savukārt izdevumi — ap 8,4 miljardiem eiro, līdz ar to plānots budžeta deficīts.

Lai gan finansējums veselības aprūpei nākamgad pieaugs, arodbiedrība vēlējās vēl 16,5 miljonus eiro atalgojuma palielināšanai nozarē strādājošajiem. Šādi līdzekļi budžetā paredzēti netika.

Ziņu lente
0