Doma laukumā iegaismojusies valsts galvenā eglīte

© Sputnik / Sergey MelkonovЕлка на Домской площади
Елка на Домской площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaiļi un kliņģeri, karstvīns, Ziemassvētku vecīša namiņš, saspiestas pudeles un smaržīgas svētku atklātnes – Doma laukumā iedegusies eglīte, un darbu sācis Ziemassvētku tirdziņš.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik, Jeļena Kirillova. Par spīti lietum, kurš gāž jau veselu nedēļu, rīdzinieki un pilsētas viesi tomēr sapulcējušies Doma laukumā, lai iedegtu valsts galveno eglīti un atzīmētu tradicionālā Ziemassvētku tirdziņa atklāšanu. Debesis apžēlojās: burtiski trīs stundas pirms oficiālās atklāšanas lietu nomainīja ilgi gaidītais sniegs.

Время Рождества - Sputnik Latvija
VVC: Gramatiski pareizāk lietot vārdu "advents", nevis "advente"

Jaungada zvaigznes vietā – gailis

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa valdes priekšsēdētājs Andris Kreislers pastāstīja, ka meistariem, kuri slējuši augšā tirdziņu Doma laukumā, pastāvīgi nācies mainīt apģērbu – ilgais lietus viņus pamatīgi izmērcējis.

"Paldies, ka, neskatoties uz laiku, jūs esat sanākuši tik kuplā skaitā. Un paldies meistariem! Iedomājieties vien, šodien viņiem nācās nomainīt pa trim vējjakām," – Kreislers uzrunāja sapulcējušos. Viņš atzīmēja, ka ļoti lepojas ar to, ka Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā kļuvis par tradīciju.

"Šai tradīcijai jau apritējuši 16 gadi. Un es ceru, ka mēs to turpināsim arī nākotnē!" – teica Andris Kreislers un piebilda, ka šajos svētkos galvenie tik un tā ir rīdzinieki un pilsētas viesi.

Meistariem par darbu pateicās arī Rīgas mērs Nils Ušakovs – arī viņš kāpa uz Ziemassvētku skatuves Doma laukumā. Mērs teica pateicības vārdus enerģētikas kompānijai Enefit, kura šogad bez maksas nodrošinās apgaismojumu trim galvaspilsētas eglēm – tai, kas iegaismojusies Doma laukumā, un vēl divām – Rātslaukumā un krastmalā.

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas mērs Nils Ušakovs
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Rīgas mērs Nils Ušakovs

Pēc uzrunām un laba vēlējumiem klātesošie draudzīgi lūdza eglīti iedegties, un valsts galvenās eglītes zaros iedegās lampiņas. Zaļo skaistuli rotā arī lieli kliņģeri un gaiļi – galvenais jaunā gada dekors, jo ķīniešu horoskops nosaka, ka nākamais būs Gaiļa gads. Pašā eglītes galotnē Jaungada zvaigznes vietā arī sēž liels zelta gailis.

© Sputnik / Sergey MelkonovEglīte Domu laukumā
Елка на Домской площади - Sputnik Latvija
Eglīte Domu laukumā

Pēc svinīgajām uzrunām sākās koncertprogramma, kurā piedalījās bērnu vokālais ansamblis Momo un solists Andris Ērglis. Vēlāk Samantas Tīnas un Ata Auzāna sniegumā skanēja tādas dziesmas kā Ziemassvētku vecīša cimdiņš.

Ziņu lente
0