Krievijas vēstniecība kritizē lēmumu neielaist valstī garīdznieku

© Foto : RUSEMBASПосольство РФ в Латвии
Посольство РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas diplomāti uzsvēra, ka reliģisku darbinieku iekļaušana melnajos sarakstos ir absolūti nesaprotama un neveicinās valstu abpusējo attiecību normalizāciju.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā sniedza komentārus saistībā ar Latvijas varas iestāžu lēmumu aizliegt iebraukšanu valsts teritorijā Krievijas pareizticīgās baznīcas protodiakonam Andrejam Kurajevam. 

"Reliģisku darbinieku iekļaušana to personu sarakstā, kam aizliegta iebraukšana Latvijā ir ārpus saprāta robežām un neapšaubāmi neveicinās Krievijas un Latvijas dialoga normalizēšanos," – teikts vēstniecības paziņojumā, kas publicēts sociālajā tīklā Facebook.

Iepriekš kļuva zināms, ka Latvijā nav ielaists protodiakons Andrejs Kurajevs.

Garīdznieks devies uz Latviju ar mērķi piedalīties filozofiskā diskusijā, taču robežsargi viņu apturējuši Rīgas lidostā.

Андрей Кураев - Sputnik Latvija
Garīdznieks non grata: pareizticīgās baznīcas protodiakons nav ielaists Latvijā

"Sēžu Rīgas lidostā. Robežsargi saka, ka Latvijas drošības dienests jau sen aizliedzis man iebraukt, un aizliegums pagarināts 2015. gadā," – rakstīja protodiakons.

"Latvijā esmu bijis vienu reizi pirms 10 gadiem. No tā brauciena man līdz šim saglabājusies vitrāža logā – to uzdāvināja Latvijas parlamenta spīkeris, luterāņu mācītājs. Ar to gribu teikt, ka skandālu nebija, lai arī toreiz bija lekcija "Maskavas namā"," – piebilda Kurajevs.

Ziņu lente
0