Publicēts Latvijas bagātāko cilvēku saraksts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas miljonāru Top 100" kopējā biznesa vērtība turpina samazināties, taču kopumā Latvijas bagātāko cilvēku pirmais desmitnieks šogad kļuvis vēl bagātāks.

RĪGA, 24.novembris — Sputnik. Šodien Rīgā tika prezentēts "Latvijas miljonāru Top 100", ko sastādījuši žurnālisti Lato Lapsa un Kristīne Bormane, žurnāls Kapitāls, korporatīvo finanšu kompānija Laika stars un Lursoft, vēsta LETA.

Piekto gadu pēc kārtas pirmo vietu Latvijas 100 visbagātāko cilvēku sarakstā ieņem ABLV Bank īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, taču Fiļa bagātība gada laikā samazinājusies par 4 miljoniem eiro — līdz 310 miljoniem eiro, Berņa arī — par 4 miljoniem eiro, līdz 307 miljoniem eiro.

Калькулятор и евро - Sputnik Latvija
FKTK pieprasa regulāras banku pārbaudes naudas atmazgāšanas jautājumos

Trešo vietu šajā sarakstā saglabājis Rietumu bankas lielākais īpašnieks Leonīds Esterkins. Viņa bagātība tiek vērtēta 250 miljonu eiro apmērā.

Šogad no piektā uz ceturto vietu sarakstā pakāpies uzņēmuma Mikrotīkls līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, gada laikā viņa īpašumu kopvērtība palielinājusies par 65 miljoniem eiro — līdz 150 miljoniem eiro. Mikrotīkls, kas ražo datortīklu aprīkojumu un bezvadu tīklus, ir viena no lielākajām un strauji augošām kompānijām Latvijas tirgū. Pērn tās apgrozījums pieaudzis par 50%, bet peļņa — par 80%, no šī rādītāja viedokļa Mikrotīkls atpaliek tikai no enerģētiskā giganta Latvenergo.

No ceturtās vietas uz piekto noslīdēja otrais lielākais "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Arkādijs Suharenko, kura bagātība gada laikā samazinājusies par 8 miljoniem eiro — līdz 128 miljoniem eiro.

Sesto vietu miljonāru sarakstā nemainīgi ieņem Justs Nikolajs Karlsons, Normunda un Jāņa Bergu nekustamā īpašuma pārvaldnieks. Viņa bagātība gada laikā pieaugusi par 4 miljoniem eiro un sasniegusi 80 miljonus eiro.

Septītajā vietā joprojām ir Alfor azartspēļu kompānijas līdzīpašnieks Jānis Zuzāns, kura bagātība pieaugusi par 4 miljoniem eiro — līdz 69 miljoniem eiro.

Uz astoto vietu no 10. šogad pakāpies farmācijas kompānijas Olainfarm lielākais akcionārs Valērijs Maligins, kura bagātība sastāda 52 miljonus eiro — par 7 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. Šogad Olainfarm paplašināja savas darbības ģeogrāfiju: ienākot Armēnijas tirgū un iegādājoties farmācijas uzņēmumu Baltkrievijā.

Devīto vietu ieņem Mārcis Martinsons —MM investīcijas īpašnieks, pazīstamais biznesmeņa Māra Martinsona, Moduls-Rīga līdzīpašnieka dēls. Viņa bagātība gada laikā sarukusi par 11 miljoniem eiro — līdz 50 miljoniem eiro.

Uz 10. vietu no 8. šogad nokritis meža nozares uzņēmuma AKZ īpašnieks Uldis Asars, kura bagātība sasniegusi 45 miljonus eiro, kas par 3 miljoniem mazāk nekā 2015. gadā.

Otro gadu pēc kārtas "Latvijas miljonāru Top 100" kopējā biznesa vērtība turpina samazināties, turklāt pirmā desmitnieka īpašumu kopējā vērtība palielinājusies (1,74 miljardi eiro šogad pret 1,41 miljardu eiro pērn).

Ziņu lente
0