"Diena bez iepirkšanas"

© Foto : pixabayIepirkumu ratiņi
Iepirkumu ratiņi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
26. novembrī Latvijā noritēs "Diena bez iepirkšanas", tā simbolizē protestu pret patēriņa kultūru.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Organizācija "Zaļā brīvība" sestdien, 26. novembrī aicina ikvienu piedalīties iniciatīvas "Diena bez iepirkšanās" aktivitātēs, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz pasākuma organizatoriem.

Ikviens tiek aicināts piedalīties radošās darbnīcās, paskatīties filmu "Minimālisms: dokumentālā filma par būtisko" un apmeklēt dizainera Toma Mazjāņa lekcija par viņa īstenotajiem "upcycling" projektiem.

Akohola ražošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā krītas alkohola ražošana

Radošajās darbnīcās ikvienam būs iespēja darināt griķu spilvenus, izmantojot otrreiz lietojamos audumus un griķu sēnalas. Lai piedalītos izveidot svētku apsveikuma kartītes Papīra pārstrādes darbnīcā, dalībnieki tiek aicināti paņemt līdzi vecas avīzes un žurnālus. Ziemassvētku dekorāciju darbnīcā no nevajadzīgām lietām, dalībnieki varēs pagatavot svētku rotājumus mājas dekorēšanai.

Dalība visās aktivitātēs būs bez maksas, detalizētu programmu var apskatīties organizācijas "Zaļā brīvība" vietnē.

Šī diena aicina aizdomāties, ka brīvdienas nav jāpavada iepirkšanās centros un Ziemassvētki nav paredzēti tirdzniecības apjomu palielināšanai. "Dienas bez iepirkšanās" datums sakrīt ar tā saukto melno piektdienu, ar kuru Ziemeļamerikā tradicionāli sākas plašās izpārdošanas pirms Ziemassvētkiem. Pretēja kustība sākās 1992. gadā Kanādā kā protests pret patēriņa kultūru, lai izgaismotu iepirkšanās drudža vides sociālo un psiholoģisko ietekmi.

Ziņu lente
0