VID sniedz konsultācijas par minimālajām sociālajām iemaksām

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsVID. Foto no arhīva
VID. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pa VID nodokļu un muitas informatīvo tālruni ikviens var saņemt skaidrojumus uz jautājumiem par minimālo sociālo iemaksu aprēķināšanas un piemērošanas kārtību dažādos dzīves gadījumos.

Rīga, 23. novembris — Sputnik. Lai paskaidrotu iedzīvotājiem situāciju ar izmaiņām valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu piemērošanā, Valsts ieņēmumu dienests ir izveidojis papildu informatīvos kanālus, vēsta LETA, atsaucoties uz VID informāciju.

Nodokļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Amatnieki piketēs pret mikrouzņēmumu nodokļa likvidēšanu

Fiziskās personas var saņemt konsultācijas pa VID tālruni 67120000, izvēloties speciāli izveidotu tematu "Minimālās sociālās iemaksas", savukārt darba devējiem ir iespēja saņemt padziļinātu konsultāciju arī klātienē, iepriekš piesakoties VID mājaslapā "Kontakti / Pieteikums padziļinātai konsultācijai / Minimālās sociālās iemaksas".

Tāpat ir VID vietnē ir iespēja saņemt informatīvos materiālus, kas palīdz orientēties šajā tēmā. Tie atrodami "www.vid.gov.lv / Nodokļi / Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas / Informatīvie un metodiskie materiāli / Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas / Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšana noteiktajam nodokļu maksātāju kategorijām / Minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas darba devējiem, kuri nodokļus maksā vispārējā režīmā".

Супружеская пара - Sputnik Latvija
Iespējams, pensijas tiks atbrīvotas no nodokļa

Informācija mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam par minimālo iemaksu veikšanu atrodas sadaļā "Nodokļi / Mikrouzņēmumu nodoklis / Informatīvie un metodiskie materiāli / Minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas darba devējam — mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam /".

VID atgādina, ka, rūpējoties par to, lai visas pret atlīdzību nodarbinātās personas varētu saņemt sociālās apdrošināšanas pakalpojumus, 2017. gada 1. janvārī spēkā stājas likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" izmaiņas. Tās paredz, ka darba devējām par ikvienu darbinieku, neatkarīgi no tā, vai viņš strādā pilnu darba dienu vai tikai noteiktu stundu skaitu kalendārā mēneša laikā, no saviem līdzekļiem ir jāmaksā obligātās iemaksas no minimālo iemaksu objekta. Minimālo iemaksu objektu piemēro un obligātās iemaksas veic arī mikrouzņēmumi par katru no saviem darbiniekiem neatkarīgi no mēneša apgrozījuma.

Ziņu lente
0