Latvijas inflācijas radītājs ir trešais Eiropas Savienībā

© Foto : PIX1861Diagramma. Foto no arhīva
Diagramma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā patēriņa cenas mēneša salīdzinājumā oktobrī pieauga par 0,6%. Lietuvā reģistrēta mēneša inflācija 0,7% apmērā, bet Igaunijā patēriņa cenas salīdzinājumā ar septembri saruka par 0,5%.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Latvijā šā gada oktobrī, salīdzinot ar pagājušā gada desmito mēnesi, bija trešais augstākais inflācijas rādītājs Eiropas Savienības dalībvalstīs, vēsta LETA, atsaucoties uz ceturtdien publiskotiem ES statistikas biroja "Eurostat" datiem.

Пустой кошелек - Sputnik Latvija
Bezdarba līmenis Latvijā ir ES pirmajā desmitniekā

Tāpat kā Portugālē, Ungārijā un Zviedrijā, patēriņa cenas Latvijā, salīdzinot ar pērnā gada oktobri, paaugstinājās par 1,1%. Igaunijā tās augušas 1%, bet Lietuvā — tāpat kā Luksemburgā, Slovēnijā un Vācijā — gada inflācija oktobrī bija 0,7%.

Oktobrī gada inflācija reģistrēta 22 valstīs.

Gada deflācija fiksēta sešās ES dalībvalstīs: Bulgārijā un Kiprā (abās valstīs —1%), Īrijā (-0,4%), Horvātijā un Slovākijā (abās valstīs —0,3%), kā arī Itālijā (-0,1%).

ES gada inflācijas līmenis mēneša laikā paaugstinājās par 0.1%, salīdzinot ar septembri. 2015. gada oktobrī ES patēriņa cenas saglabājās 2014. gada desmitā mēneša līmenī. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas gan ES, gan eirozonā pieaugušas par 0,2%.

Ziņu lente
0