Vējonis uzsvēra, ka Latvijai nav savas ekonomikas

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IKP pieaugums strauji palēninās, tiklīdz aizkāvējas ES fondu pieejamība, uzsvēra prezidents.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Latvijas ekonomikas pamatā ir Eiropas fondu "piešprices", bet esošajiem politiķiem pietrūkst drosmes rīkoties, intervijā laikrakstam Diena sacījis Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Valsts vadītāja teikto citē aģentūra LETA.

Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Latvijas Bankas vadītājs informē par Latvijas ārējiem parādiem

Kā uzsvēra prezidents, joprojām nav atrisinātas daudzas problēmas — pat divdesmit gadu laikā. Kā piemērus Vējonis minēja izglītību un medicīnu. Pēc viņa teiktā, ir grūtības ar valsts pārvaldi un efektīvu budžeta līdzekļu izmantošanu.

Jādomā arī par ekonomiku, kas šobrīd bāzējas uz "piešpricēm", uzsvēra valsts vadītājs.

"Ļoti uzskatāmi redzam — kā aizkavējas Eiropas fondu pieejamība, tā mums uzreiz ir būtisks iekšzemes kopprodukta pieauguma kritums. Tas nozīmē, ka patiesībā mums nav savas ekonomikas," — teica prezidents.

Vējonis norādīja, ka politiķiem ir jābūt izlēmīgākiem, izvērtējot iniciatīvas un pieņemot lēmumus.

"Ir nepieciešama cilvēku gatavība kaut ko mainīt un aktīva iesaiste politikā ar jaunām idejām un jauniem piedāvājumiem," — uzskata valsts vadītājs.

Atklātie Eiropas fondi

Vakar kļuva zināms, ka Finanšu ministrija sadarbībā ar "Komunikācijas aģentūru" izstrādājusi kampaņu #ESparTevi, ar kuras palīdzību plāno informēt par ES fondu investīcijām Latvijas ekonomikā.

Kā informēja ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis, visa informācija būs pieejama kampaņas vietnē www.espartevi.lv, kā arī sociālajos medijos, kā arī būs pieejama mobilā aplikācija.

Novembra sākumā policijas darbinieki atklājuši krāpniecības shēmu, kuras rezultātā no fondu līdzekļiem bija nolaupīti vairāk nekā divi miljoni eiro. Eiropas fondu naudas izkrāpšana kļuvusi gandrīz par konveijeru: lai veiksmīgi realizētu afēru, galvenais — sagatavot nevainojamu projektu.

Ziņu lente
0