Drošības policija uzskata, ka situācija Latvijā ir sarežģīta

© РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasTiesībsargājošo iestāžu darbinieki
Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets uzskata ka viens no aktuālākajiem apdraudējumiem Latvijā esot Krievijas neprognozējamā rīcība.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Kopējā drošības situācija Latvijā pašlaik ir vērtējama kā nedroša un sarežģīta, uzskata Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets, informē LETA.

Контрольная работа в школе - Sputnik Latvija
Drošības policija uzlielījusi likumu par nelojālajiem pedagogiem

DP vadītājs ir pārliecināts, ka patlaban Latvijā pastāv divi galvenie nacionālās drošības apdraudējumi — Krievijas neprognozējamā rīcība un starptautiskais terorisms.

Mežviets paskaidroja, ka Krievijas gadījumā esot redzams, ka šī valsts pie Baltijas valstu robežām palielina karaspēku savu ģeopolitisko uzstādījumu apmierināšanai, cenšoties iebiedēt starptautisko sabiedrību un sašķelt Rietumu sabiedrotos.

Arī Krievijas speciālie dienesti pastiprināti mēģina strādāt Latvijā, taču arī DP darba režīms ir pastiprināts, stāstīja Mežviets.

DP uzmanības lokā mēdzot nonākt arī atsevišķi Latvijas pedagogi, kuri savā darbā īstenojot Krievijas ģeopolitiskās intereses.

Runājot par terorismu, Mežviets atzīmēja, ka pēc skaļajiem terora aktiem Eiropas valstu drošības dienesti ir būtiski pastiprinājuši darbu, līdz ar to ļoti daudz ieceru tiek novērsts jau plānošanas stadijā un sabiedrība par tiem neuzzina.

Zīme Braukt ar velosipēdu aizliegts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ušakovs nenokļūs aiz restēm par karikatūru
DP vadītājs atgādināja, ka musulmaņu kopiena Latvijā ir neliela, tomēr arī to ir skāruši radikalizācijas procesi un kopumā attīstība neesot vērtējama kā labvēlīga — drošības dienesti Latvijas musulmaņu kopienā ir fiksējuši zināmu skaitu radikālu cilvēku, kas diemžēl palielinās.

DP ir sāktas trīs lietas par Latvijas valstspiederīgo dalību Sīrijas konfliktā, tomēr Mežviets pieļauj, ka reālais no Latvijas uz konflikta zonu aizbraukušo cilvēku skaits varētu būt lielāks.

Vērtējot patvēruma meklētājus Latvijā, DP ar zināmu regularitāti atsakot lūgumus, tostarp esot bijušas arī personas, par kurām ir bijušas aizdomas par iespējamu saistību ar islāma radikāļiem.

Ziņu lente
0