Rinkēvičs uzskata, ka Kanādas ieguldījums Latvijas drošībā pavērs ceļu ciešākai abu valstu sadarbībai

© Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar Kanādas spēku ierašanos Latvijā būs nepieciešami kopīgi publiskās diplomātijas pasākumi, lai izskaidrotu pozitīvos ieguvumus no sabiedroto bruņoto spēku uzturēšanās reģionā.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Kanādas ieguldījums Latvijas drošībā pavērs ceļu ciešākai abu valstu sadarbībai arī citās jomās, apgalvoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pēc piektdien Rīgā notikušās tikšanās ar Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Singu Sadžanu, ziņo LETA.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunājušas NATO Varšavas samita laikā pieņemto lēmumu īstenošanas gaitu un abu valstu sadarbību. Latvijas ārlietu ministrs pateicās Kanādai par tās lēmumu uzņemties NATO vadošās valsts lomu sabiedroto kaujas grupas izvietošanā Latvijā.

"Latvija aktīvi strādā, lai uzņemtu Kanādas bruņotos spēkus," apliecināja ministrs.

Ādažu poligons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas NATO bataljonā būs tikai puse kanādiešu

Rinkēvičs izteicis gandarījumu arī par citu NATO dalībvalstu pausto gatavību nosūtīt savus karavīrus drošības stiprināšanai uz mūsu valsti, ko nesen notikušajā NATO aizsardzības ministru sanāksmē apliecināja Albānija, Itālija, Polija un Slovēnija.

Kanādas aizsardzības ministrs sarunā apliecinājis, ka Kanādas drošība ir cieši saistīta ar tās Eiropas partneru drošību, tāpēc Kanāda tās spēku klātbūtni Latvijā uztver ne tikai kā ieguldījumu alianses kopējā, bet arī savā drošībā.

Abas puses uzsvēra, ka ir svarīgi arī turpmāk uzturēt konstruktīvu dialogu ar Krieviju, lai izvairītos no situācijas saspīlējuma, ņemot vērā pēdējā laika pastiprinātās Krievijas militārās aktivitātes.

Puses vienojās par to, ka līdz ar Kanādas spēku ierašanos Latvijā būs svarīgi rīkot kopīgus publiskās diplomātijas pasākumus, lai izskaidrotu sabiedrībai sabiedroto bruņoto spēku uzturēšanās reģionā priekšrocības.

Ziņu lente
0