Saeima atbalsta alkoholisko dzērienu "divlitreņu" likvidēšanu

© Sputnik / Артем Креминский / Pāriet pie mediju bankasПроизводство пива
Производство пива - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā paredz aizliegumu tirgot alkoholiskos dzērienus PET divu litru tilpuma pudelēs.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Saeima vakar otrajā lasījumā atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz aizliegt tirgot alkoholiskos dzērienus plastmasas pudelēs, kuru tilpums pārsniedz 1 l, vēsta LETA.

Ierobežojums attieksies uz alu, raudzētiem dzērieniem un alkoholiskajiem kokteiļiem. Ierobežojumi netiks piemēroti, ja iepakojums izgatavots no stikla, keramikas, koka vai metāla, kā arī dzērienu tirgošanai ražošanas vietās. Uz vīnu ierobežojumi neattieksies. Saeimai vēl jāizskata likuma grozījumi trešajā lasījumā.

Alus krūze. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Slovēnijas pilsētā Žaļecā tika atvērta Eiropā pirmā "alus strūklaka"

Saeimas otrajā lasījumā atbalstītie likuma grozījumi paredz, ka alu nevarēs pārdot iepakojumos virs 0,5 litriem, ja tā absolūtā spirta daudzums pārsniegs 5,8%. Ja absolūtā spirta daudzums alkoholiskajā dzērienā nepārsniegs 5,8%, tā iepakojuma tilpums nedrīkstēs pārsniegt 1l.

Līdz ar to Saeima atbalstīja deputāta Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) priekšlikumu, bet noraidīja Ingmāra Līdakas (ZZS) priekšlikumu, ko iepriekš atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Iepriekš komisijā tika atbalstīts kompromisa variants, kas nozīmēja, ka tā dēvētās divlitrenes netiek aizliegtas pavisam. Bija iecerēts, ka, ja alkoholiskā dzēriena absolūtā spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus, tad to drīkstētu tirgot arī iepakojumā, kura tilpums ir lielāks par vienu litru.

Plānots, ka grozījumi varētu stāties spēkā 2017. gada 1. septembrī.

Ziņu lente
0