Karavīrus uz Latviju sūtīs Albānija, Itālija, Slovēnija un Kanāda

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianses daudznacionālo bataljonu dislokācijā Polijā un Baltijas valstīs piedalīsies vairāk nekā 10 NATO dalībvalstis, informēja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Aizsardzības ministru apspriedē Briselē vairāk nekā 10 NATO valstis vienojās piešķirt spēkus četru daudznacionālo bataljonu formēšanai Baltijas valtīs un Polijā. To vadību uzņemsies Lielbritānija, Vācija, Kanāda un ASV, pavēstīja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Штаб-квартира НАТО в Брюсселе. - Sputnik Latvija
NATO paplašināšanai nav pamata

"Albānija, Itālija, Polija un Slovēnija pievienosies Kanādas vadītajam bataljonam Latvijā. Beļģija, Horvātija, Francija, Luksemburga, Nīderlande un Norvēģija — Vācijas vadītajam bataljonam Lietuvā. Dānija un Francija pievienosies Lielbritānijas komandētajam bataljonam Igaunijā. Rumānija un Lielbritānija pievienosies ASV komandētajam bataljonam Polijā," — Stoltenbergs pastāstīja žurnālistiem.

NATO "atbildīgi un pārdomāti" seko Krievijas kuģiem

NATO seko divu Krievijas kara kuģu maršrutam Baltijas jūrā, apliecināja Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs.

"Varu apstiprināt, ka divi Krievijas kara kuģi nesen iegāja Baltijas jūrā. NATO seko viņu maršrutam, kā parasti, tas notiek atbildīgi un pārdomāti," — skaidroja politiķis.

Viņš pavēstīja, ka Krievijas rīcība liecina par izturēšanos, kas vērojama jau zināmu laiku.

Vakar Beļģijas galvaspilsētā sākās NATO dalībvalstu aizsardzības ministru apspriede.

Šī ir pirmā ministru tikšanās pēc samita jūlijā. Tolaik alianse pieņēma lēmumu uz rotācijas pamata izvietot daudznacionālos bataljonus Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā. Katrā bataljonā iekļauti aptuveni tūkstoš karavīri. Tā ir unikāla Ziemeļatlantijas alianses klātbūtnes pastiprināšanās Austrumeiropā kopš aukstā kara beigām.

Ziņu lente
0