No amata atkāpjas Raimonds Graube

© Sputnik / Oksana Dzadan / Pāriet pie mediju bankasLatvijas Nacionālo Bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube. Foto no arhīva
Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube pirms pilnvaru termiņa beigām pamet savu posteni.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube nolēmis pirms pilnvaru termiņa beigām pamest savu posteni, lai "ļautu attīstīties militārajai piramīdai", informē LETA.

Graube atgādināja, ka viņš visilgāk no visiem NBS komandieriem ieņem šo posteni.

"Militārā piramīda ir dienesta perioda specifika un NATO tradīcijas. Esmu pieņēmis lēmumu pēc sešarpus gadu nepārtraukta dienesta šajā amatā atvaļināties, dodot iespēju militārajai piramīdai attīstīties," — paskaidroja Graube.

Панорама города-призрака бывшей советской военной радиолокационной станции возле Скрунды - Sputnik Latvija
Skrundu slēgt, karavīru algas - slēpt

Viņš piebilda, ka posteni pamet brīdī, kad apstiprināts NBS attīstības plāns nākamajien 12 gadiem, aizsardzības budžets un valsts aizsardzības operatīvā plāna pēckrīzes versija.

Ģenerālis uzsvēra, ka pienācis laiks nodot šo amatu nākamajam komandierim.

NBS komandiera posteni Graube atstās brīdī, kad Saeima apstiprinās viņa pēcteci, — nākamā gada sākumā, kad ģenerālim apritēs 60 gadi.

Graube ir pildījis NBS komandiera pienākumus no 1999.gada līdz 2003.gadam un no 2010.gada līdz 2014.gadam, kad pēc Valsts prezidenta priekšlikuma Saeima apstiprināja viņu amatā uz atkārtotu termiņu. Graubes pilnvaru termiņš beidzas 2018.gadā.

Ziņu lente
0