Laimi un veselību Jaunajā gadā: Austrumu slimnīcā jau izsmeltas gada kvotas

© Foto : официальный сайт Рижской Восточной больницыРижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrumus slimnīcā daudzus valsts apmaksātos pakalpojumus nebūs iespējams saņemt līdz gada beigām: dažas kvotas jau ir izmantotas, citiem pakalpojumiem pieraksts aizpildīts līdz gada beigām.

RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Rīgas Austrumu slimnīcā patlaban gada kvotas jau izsmeltas diviem pakalpojumiem, turklāt daudziem valsts apmaksātiem pakalpojumiem pieraksts ir aizpildīts līdz gada beigām, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Gada kvotas ir izmantotas gastroenterologa konsultācijām un osteodensitometrijas (kaulu blīvuma) izmeklējumiem. Nacionālais veselības dienests apmaksā tikai 35 gastroenterologa konsultācijas mēnesī, skaidroja Potetinova.

Прием у детского врача. Архивное фото - Sputnik Latvija
Bērnu slimnīcā trūkst ārstu

Ja būtu atvēlēti lielāki līdzekļi osteodensitometrijas izmeklējumiem, būtu iespējams savlaicīgi ķerties pie osteoporozes ārstēšanas un ietaupīt naudu uz gūžas kaula kakliņa lūzumu vai mugurkaula ārstēšanas izmaksām, viņa piebilda.

Šī gada septiņu mēnešu laikā bija iztērēti 88% no invazīvās radioloģijas gada kvotas dienas stacionārā, 70% kvotas ginekoloģisko slimību ārstēšanai dienas stacionārā un 69% – invazīvajai kardioloģijai dienas stacionārā, neiroloģisko saslimšanu ārstēšanai un iekšķīgajām slimībām dienas stacionārā.

Pašlaik jau izmantoti 72% gada kvotas reimatologa konsultācijām, 66% – datortomogrāfijas izmeklējumiem.

Līdz gada beigām aizpildīts pieraksts uz valsts apmaksātām reimatologa, oftalmologa, ginekologa, kardiologa-aritmologa konsultācijām, tāpat kā uz diagnostiskās kardioloģijas izmeklējumiem, galvas un kāju asinsvadu izmeklējumiem un resno zarnu endoskopiskajiem izmeklējumiem.

Ziņu lente
0