Šadurskis rosina samazināt Latvijas skolēnu mācību slodzi

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasSkolnieks. Foto no arhīva
Skolnieks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzskata, ka skolēnu slodze būtu jāierobežo, lai atliktu laiks interešu izglītībai un atpūtai.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Jaunā mācību gada sākumā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis atzīmēja Latvijas skolēnu lielo slodzi un rosināja samazināt mājasdarbu apjomu skolēniem nedēļas nogalē. Pēc ministra domām, mācību slodze visās klasēs ir ļoti liela, ziņo aģentūra LETA.

"Mēs saprotam, ka pieaugušajam pēc darba jāatpūšas, bet skolēnam pēc skolas vēl ir interešu izglītība un tad vēl mājasdarbi," — uzsvēra Šadurskis.

Izglītības ministrijas vadītājs uzskata, ka daļa mājasdarbu būtu jāpārnes uz skolu un sestdienās un svētdienās mājasdarbus nebūtu jāuzdod.

"Tas ir laiks ģimenei, atpūtai. Nabaga bērnam nav jāraksta esejas vai jārisina uzdevumi sestdienā, tam ir arī citas nedēļas dienas," — teica ministrs.

Latvijai ir nepieciešami gudri cilvēki

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šadurskis: Kremļa taustekļi centušies saduļķot izglītību Latvijā

Savukārt valdības vadītājs Māris Kučinskis, sveicot Latviju ar jaunā mācību gadu sākumu, uzsvēra, ka valstij ir nepieciešami gudri cilvēki. "Latvijai nav dārgu derīgo izrakteņu, kurus vēlas nopirkt teju visa pasaule. Tāpat mēs neesam daudzu desmitu miljonu nācija, kas, balstoties uz lielo cilvēku skaitu, varētu ražot lētu masveida produkciju," — teica premjers.

Pēc Kučinska teiktā, jaunais mācību gads saistās ar jauniem plāniem, ambīcijām un cerībām. Premjers apliecināja, ka visas izglītības reformas tiek īstenotas bērnu labā, ņemot vērā nodokļu maksātāju naudas efektīvāku izmantošanu.

Šadurskis savukārt norādīja, ka galvenās reformas izglītības jomā vēl top. Izglītības ministrijai un Izglītības un zinātnes centram 2016.-2017.mācību gadā ir jāizstrādā jauna izglītības satura koncepcija un jāieviež tā jau 2018.-2019. mācību gadā

Pēc ministra teiktā, tas esot liels izaicinājums gan ministrijai, gan skolu vadībām, gan pedagogiem.

Ziņu lente
0