Latvijas Olimpiskā komiteja var nodzēst Štromberga kontu

© AFP 2023 / LEON NEALMāris Štrombergs. Foto no arhīva
Māris Štrombergs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas olimpieši no Spēlēm -2016 Rio mājup devusies bez medaļām, un tagad var zaudēt Latvijas Olimpiskās komitejas finansējumu. LOK uzskata, ka olimpieši ne īpaši pietiekami pārdzīvoja neveiksmīgus rezultātus.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Divkārtējs olimpiskais čempions BMX Māris Štrombergs no nākamā gada var zaudēt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) finansējumu, Latvijas Televīzijas raidījumā Tiešā runa informēja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Štrombergs un Edžus Treimanis Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro beidza sacensības jau ceturtdaļfināla stadijā.

"Štrombergs šogad nav izpildījis LOV kritērijus. Domāju, ka viņam, tāpat kā visiem, kuri piedalījās olimpiskajās spēlēs un neiekļuva labāko sešpadsmitniekā, būs priekšā balta lapa un plāns uz nākotni," — teica komitejas prezidents.

Vaicāts, vai balta lapa nozīme arī tukšu kontu, LOK prezidents atbildēja apstiprinoši.

Велогонщик Марис Штромбергс несет флаг Латвии на церемонии открытия Олимпийских игр в Рио - Sputnik Latvija
Olimpiādē cīņu sāk Latvijas izlases karognesējs

"Arī tukšs konts, sākot ar 1. janvāri. Tālāk tas ir sportista, federācijas un treneru sadarbības jautājums, kā turpmāk viņa darbību finansēt, ja viņš vēlas nodarboties ar sportu"

Viņš pauda nožēlu sakarā ar to, ka dažiem atlētiem "olimpiskās spēles nebija galvenais un svarīgākais starts šajā sezonā, kā mums šķita, kā tam vajadzētu būt".

"Manuprāt, dažām neveiksmēm vai nesasniegtiem personīgajiem rezultātiem vajadzēja vairāk iespaidot to pārdzīvojumu, kāds viņiem bija. Pārdzīvojums nebija pietiekami dziļš un adekvāts tam notikumam," — uzskata Aldons Vrubļevskis.

Pirmo reizi 25 neatkarības gadu laikā Latvijas izlase nav izcīnījusi nevienu medaļu vasaras Olimpiskajās spēlēs.
Komandas sastāvā bija pasaules čempionātu uzvarētāji un Eiropas medaļu ieguvēji dažādos sporta veidos, piemēram, Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa), Jevgēņijs Borodavko (džudo), Laura Ikauniece-Admidiņa (septiņcīņa), Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs (pludmales volejbols) un citi. Māris Štrombergs ir vienīgais divkārtējs olimpiskais čempions Latvijas vēsturē.

 

Ziņu lente
0