Spiegs netiks cauri: Latvijas MK vairs nepublicēs karavīru atalgojumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spiegošanas apkarošanas nolūkos NBS karavīru vārdi un atalgojumi pasludināti par valsts noslēpumu.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Latvijas valdība vakar atbalstīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredz, ka turpmāk Latvijas karavīru vārdi un izmaksātas algas vairs netiks publicētas internetā.

Kā informē Ministru kabineta preses dienests, grozījumi tiek ierosināti, ņemot vērā mūsdienu ģeopolitisko situāciju, kas prasa ierobežot informācijas izplatīšanu par karavīriem.

"Tas atvieglo ārvalstu specdienestu izlūkošanas darbu Latvijā, netieši ļaujot iegūt informāciju par armijas kaujas spējām, kas ir valsts noslēpuma objekts," — precizē preses dienests.

В латвийскую армию зазывают рэпом - Sputnik Latvija
Latvijas armijā aicina ar repu

Likumprojekta autori uzskata, ka publiska informācija par noteiktās militārpersonas uzdevumiem un viņa piekļuves līmenis svarīgiem objektiem palīdz ārvalstu specdienestiem noteikt potenciālo mērķi. Bet sakarā ar to, ka Latvijas karavīri piedalās NATO starptautiskajās operācijās, viņi un viņu ģimenes var pievērst teroristu uzmanību.

Līdz šim Valsts pārvaldes iekārtas likums paredzēja, ka amatpersonu atalgojumi ik mēnesi tiek publicēti attiecīgas iestādes vietnē, norādot vārdus, uzvārdus, amatus un atalgojumu summas.

Profesionālā dienesta karavīrs tiek uzskatīts par amatpersonu, un Latvijas Aizsardzības ministrija katru mēnesi publicēja internetā pilnu militārpersonu sarakstu, norādot visus datus. Pašlaik saraksti joprojām ir pieejami šeit.

Ziņu lente
0