Olimpiādē cīņu sāk Latvijas izlases karognesējs

© REUTERS/Kai PfaffenbachВелогонщик Марис Штромбергс несет флаг Латвии на церемонии открытия Олимпийских игр в Рио
Велогонщик Марис Штромбергс несет флаг Латвии на церемонии открытия Олимпийских игр в Рио - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau 19. augustā velobraucējs Māris Štrombergs varētu izcīnīt Latvijai pirmo olimpisko zelta medaļu.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Šodien Riodežaneiro sākas sacensības BMX sportā. Nākamajā dienā notiks ceturtdaļfināls vīriešiem un jau 19. augustā tiks izcīnītas medaļas. Uz zelta medaļu pretendē arī divkārtējais olimpiskais čempions, Latvijas izlases karognesējs Riodežaneiro Māris Štrombergs.

BMX trase Riodežaneiro tika celta īpaši Olimpisko spēļu vajadzībām un izmēģināta testa sacensībās. Diemžēl radās zināmas grūtības, un organizācijas komitejai pat nācās atlikt olimpisko kvalifikāciju – sportisti atteicās iziet trasē, jo radās bažas par to, ka distance ir pārāk bīstama, ziņo aģentūra "R-Sport".

Олимпийский и бразильский флаги. - Sputnik Latvija
Bukmeikeri netic Latvijas uzvarām Olimpiādē

"Svarīgākais bija jautājums burtiski par vienu šķērsli. Pāris stundas darba, un viss bija kārtībā. Uzklausījām sportistu viedokli, bija patīkami, ka piedalījās arī mūsu sportisti, kuri iekļaujas šajās aprindās. Patīkami, ka viņu viedoklis tiek uzklausīts," – pastāstīja Krievijas izlases galvenais treneris Pāvels Kostjukovs.

Krievijas BMX komanda Olimpiādē piedalās pirmoreiz. Krieviju pārstāv Jaroslava Bondarenko un Jevgēņijs Komarovs. Pie tam 19 gadus vecā Bondarenko ir jaunākā olimpiskā turnīra dalībniece BMX.

Viena no favorītēm ir Mariana Pahona, zelta medaļas ieguvēja Londonā. Ja M.Pahona izcīnīs uzvaru Riodežaneiro, viņa kļūs par vienīgo divkārtējo olimpisko čempioni Kolumbijā. Par uzvaru cīnīsies arī Karolīna Buhanana (Austrālija) un Laura Smuldersa no Nīderlandes.

Viens no galvenajiem favorītiem sacensībās vīriešiem ir Latvijas izlases karognesējs Māris Štrombergs. 29 gadus vecais velobraucējs ir uzvarējis abās Olimpiādēs BMX vēsturē – 2008. un 2012. gadā. Par medaļām cīnīsies arī brits Liams Filipss, Konors Fīlds no ASV un austrālietis Sems Vilogbijs.

Individuālās sacensības BMX vīriešiem sāksies šodien pl. 20.34 EEST.

Ziņu lente
0