Latvijas izglītības ministrs aicina taupīgāk izglītot bērnus no Krievijas

© Wikipedia / SaeimaLatvijas Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Foto no arhīva
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis aicināja taupīt un paziņoja, ka būtu "izšķērdīgi" uz Latvijas budžeta rēķina sniegt izglītību bērniem no Krievijas, par kuriem, pēc viņa domām, valsts nenes ne mazāko atbildību.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis aicināja taupīt un paziņoja, ka būtu "izšķērdīgi" uz Latvijas budžeta rēķina sniegt izglītību bērniem no Krievijas, par kuriem, pēc viņa domām, valsts nenes ne mazāko atbildību, vēsta RIA Novosti.

Latvijā dzīvo aptuveni divi miljoni cilvēku, no tiem vairāk nekā 250 tūkstoši ir krievvalodīgie. Lielākoties tie ir nepilsoņi — valsts pastāvīgie iedzīvotāji, kas nav saņēmuši Latvijas pilsonību pēc tās neatkarības iegūšanas 1991. gadā. Viņi nevar piedalīties vēlēšanās un ieņemt amatus valsts sektorā.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šadurskis: Kremļa taustekļi centušies saduļķot izglītību Latvijā

"Mums ir jābūt taupīgiem un gādīgiem saimniekiem, kas pilda likumus, līdz ar to visi Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, Eiropas Savienības pilsoņi, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu pilsoņi, Šveices konfederācijas pilsoņi, patvēruma meklētāji, bēgļi, alternatīvo statusu ieguvušie un visi tie, kam ir legālas uzturēšanās atļaujas Latvijā, — tur viss ir kārtībā. Par pārējiem mums nav nekādas atbildības, un tas ir nesaimnieciski tērēt valsts budžeta līdzekļus, piemēram, apmācot Krievijas pilsoņus," — teica ministrs žurnālistiem.

Vaicāts, par to, cik naudas tam tiek tērēts, Šadurskis atbildēja, ka veikti tikai vispārēji aprēķini, un pašlaik Izglītības un zinātnes ministrija uzsāks visaptverošu izglītības sistēmas auditu dažādos sektoros.

"Ikvienam izglītībā ieguldītajam eiro ir jābūt atdevei. Mani vienmēr kaitina, kad saka, ka izglītība ir pakalpojums. Izglītība ir valsts funkcija," — sacīja Šadurskis.

Ziņu lente
0