"Vienotībai" neizdodas atlaist Rīgas domes departamenta vadītāju

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasЗдание городской Думы в Риге
Здание городской Думы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Salu tilta rekonstrukciju saistītais korupcijas skandāls nepiespieda Rīgas domei atlaist Satiksmes departamenta vadītāju. Frakcija "Vienotība", kas pieprasīja Vitālija Reinbaha atlaišanu, uzskata, ka šis lēmums grauj domes reputāciju.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Rīgas dome ārkārtas sēdē noraidīja "Vienotības" prasību atbrīvot no amata Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu sakarā ar korupcijas skandālu viņa vadītajā departamentā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Rīgas domes "Vienotības" frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte informēja, ka prasība saistīta ar neseno korupcijas skandālu. Sākotnējie dati liecina, ka tajā iejaukts arī būvdarbu nodaļas vadītājs Uģis Broža.

Būvbedres rakšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas tilti vadītājs zaudējis posteni kukuļdošanas skandālā

Jūnija vidū Lietuvas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki aizturēja Klaipēdas ostas Infrastruktūras departamenta vadītāju Ģediminu Zumaru – viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa saņemšanu 9500 eiro apmērā no kompānijas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētāja Genādija Kamkalova. Nedēļu iepriekš "Latvijas tilti" saņēma lielu pasūtījumu būvdarbu veikšanai ostā.

Vienlaikus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Rīgas domes Satiksmes departamentā veica vairāk nekā 20 kratīšanas un aizturēja sešus cilvēkus, tostarp arī Satiksmes departamenta būvdarbu vadības nodaļas vadītāju Uģi Brožu. Izrādījās, ka nedēļu iepriekš Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) apturēja departamenta izsludināto iepirkumu Salu tilta kompleksa pārbūves otrās kārtas darbu veikšanai. Salu tilta renovācija ir viens no lielākajiem uzņēmuma "Latvijas tilti" projektiem.

Nākamajā dienā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja sankciju Broža arestam, savukārt Lietuvas Speciālās izmeklēšanas dienests atbrīvoja aizturēto Kamkalovu. Tomēr Kamkalovs zaudēja vietu "Latvijas tilti" valdē, un Zumaras tika atbrīvots no Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktora posteņa.

Frakcija "Vienotība" uzskata, ka no amata bija jāatbrīvo arī Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Sarmīte Ēlerte paziņoja, ka kratīšanas pašvaldībā liecina par sliktu pārvaldi departamentā, grauj domes reputāciju un mazina iedzīvotāju uzticību. Viņa atgādināja deputātiem, ka Reinbahs jau tika turēts aizdomas citā lietā, ko  KNAB ierosināja 2015. gada sākumā. Viņa uzsvēra, ka sabiedrībai tiks dots signāls par to, ka korupcija pašvaldībā ir sistemātiska, ja dome arī pēc šī gadījuma nespers nekādus soļus.

Jautājums tika nodots balsošanai, tomēr lielākā daļa domes deputātu noraidīja opozīcijas prasību, un Reinbahs palika savā amatā.

 

Ziņu lente
0