Vējonis cer, ka Britānija neizstāsies no ES

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valsts vadītājs norādīja, kādu labumu ES un Lielbritānija gūst vienotās savienības sastāvā.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Palikt ES sastāvā ir svarīgi gan pašai Lielbritānijai, gan katrai bloka dalībvalstij, paziņojis valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Intervijā radio Baltkom valsts vadītājs atgādināja, ka 23. jūnijā gaidāms svarīgs balsojums, taču pagaidām ir grūti prognozēt tā rezultātu.

"Ceru, ka Lielbritānijas pilsoņi izdarīs pareizu izvēli," — sacīja Vējonis.

Pēc prezidenta domām, ES ir svarīgi, lai Lielbritānija paliktu tās sastāvā, jo tā ir ne tikai katras ES valsts ekonomiski nozīmīgs partneris, bet arī stratēģiski svarīgs partneris aizsardzības jautājumos.

"Es ceru, ka tauta izlems palikt. Tas ir svarīgi arī pašai Lielbritānijai un finanšu tirgiem, lai nodrošinātu stabilitāti," — atzina prezidents.

Bites dravā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bites iebilst pret Brexit

Vējonis norādīja, ka Lielbritānijas referendums ir svarīgs arī Latvijas valstspiederīgajiem — ja Lielbritānija paliks ES sastāvā, noteikumi viesstrādniekiem būs līdzīgi kā Latvijā.

Prezidents atturējās prognozēt, vai latvieši atgriezīsies dzimtenē referenduma negatīva iznākuma gadījumā. Par noteicošajiem faktoriem, viņš nosauca labu algu un darbavietu. Ja tādi tikšot nodrošināti Latvijas iedzīvotājiem Lielbritānijā, diez vai viņiem būs motivācija atgriezties Latvijā.

Iepriekš Vējonis apgalvoja, ka Lielbritānijas klātbūtne ES sastāvā palīdzēs atrisināt galvenās bloka dalībvalstu problēmas.

"Latvijai un Baltijai kopumā ir ļoti svarīgi, lai Lielbritānija paliktu ES gan tāpēc, ka ekonomika šajā valstī ir viena no spēcīgākajām pasaulē, gan arī tāpēc, ka Lielbritānija aktīvi piedalās Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, sūtot šurp militāro tehniku un karavīrus," — iepriekš intervijā LTV uzsvēra Latvijas prezidents.

Ziņu lente
0