Latvijas Krājbankas lieta: tiesa atzīst Antonova vainu

© Foto : © BaltNews.lvОчередь в банкомат Latvijas Krājbanka
Очередь в банкомат Latvijas Krājbanka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa atzinusi par Krievijas uzņēmēja Vladimira Antonova vainu zaudējumu nodarīšanā bankai gandrīz 100 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. 27. maijā Lielbritānijas Augstākā tiesa atzina bijušo Latvijas Krājbankas akcionāru un padomes locekli Vladimiru Antonovu par vainīgu gandrīz 100 miljonu eiro zaudējumu nodarīšanā, informē audita kompānija KPMG Baltics – bankas maksātnespējas administrators, ziņo LETA.

Bankas seifi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rekordliels sods: par ko ABLV Banka samaksās 3 miljonus eiro

Bankas zaudējumi radušies konkrētu darbību rezultātā. Spriedumā, uz ko atsaucas KPMG, teikts, ka bankas finansiālie zaudējumi sastāda 60 499 567 eiro un 30 762 458 dolārus (27 096 311 eiro), informēja KPMG pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Jūnijā un jūlijā auditorkontroles uzņēmums bankas vārdā iesniedza prasības pieteikumu, kurā norādīja, ka Antonova darbību un ietekmes rezultātā banka noslēdza darījumus, kas neatbilda finanšu institūcijas interesēm. Abas prasības, kas vēlāk tika apvienotas vienā, tika celtas Anglijā, jo tobrīd Antonovs atradās tās jurisdikcijā.

Tuvākajā laikā Anglijas Augstākā tiesa arī pieņems atsevišķu nolēmumu par procentu apmēru, kas pienākas bankai papildus piespriestajai zaudējumu atlīdzībai.

Банковские ячейки. Архивное фото - Sputnik Latvija
Nordea banka Latvijā noliedz savu līdzdalību "Panamas dosjē" lietā

2015. gadā Latvijas Krājbankas un Lietuvas bankas Snoras bijušais īpašnieks Vladimirs Antonovs slepeni pameta Lielbritāniju, jo uzskatīja, ka viņa dzīvībai draud briesmas. Antonova ekstradīciju pieprasīja arī Lietuva.

2011. gada 23. decembrī Rīgas apgabaltiesa atzina Latvijas Krājbanku par maksātnespējīgu. Par bankas likvidatoru tika iecelts uzņēmums KPMG Baltics. 2012. gada 8. maijā Rīgas apgabaltiesa pieņēma lēmumu par Krājbankas bankrota procedūras uzsākšanu, bet 2012. gada 10. maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija anulēja Krājbankas kredītiestādes licenci.

Ziņu lente
0