Par sadarbību ar Krimu Ukrainā arestēts "Liepājas metalurga" līdzīpašnieks.

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas kompānijas "KVV Group", kas nesen iegādājās metalurģijas rūpnīcu "Liepājas metalurgs" līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins arestēts Kijevā. Viņš tiek apsūdzēts par būvdarbu veikšanu Krimā, kur top dzīvojamās mājas Krievijas FDD un IeM darbiniekiem.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Ukrainas kompānija "KVV Group" atzina, ka Ukrainas tiesībsargājošie orgāni aizturējuši uzņēmuma vadītāju Jevgēņiju Kazminu, taču kategoriski noliedz viņa vainu, vēsta aģentūra LETA.

Металлургический завод - Sputnik Latvija
Liepājas Metalurgs: valdība nolēmusi likvidēt kombinātu

Gandrīz divas nedēļas "KVV Group" noliedza, ka Kazmins ir arestēts un tiek apsūdzēts par separātisma finansēšanu. Uzņēmuma pārstāvji apgalvoja, ka informācija par to atrodama tikai sociālajos tīklos. Tomēr 18. maijā noskaidrojās, ka Ševčenko rajona tiesa Kijevā arestējusi Kazminu līdz 26. jūnijam un apsūdz viņu finansiālas darbībās, kas veiktas ar mērķi mainīt Ukrainas valsts robežas un teritoriju robežas.

Apsūdzība norāda, ka Krimas pussalā Kazmina tiešā vadībā norit dzīvojamo māju celtniecība. Daļu no tām paredzēts bez maksas piešķirt Krievijas Federālā drošības dienesta un Iekšlietu ministrijas darbiniekiem. 2000. gadu sākumā Sevastopolē Kazmins nodibināja vairākas kompānijas, kas strādāja metāllūžņu utilizācijas jomā. 2010. gadā viņš tika ievēlēts Sevastopoles pilsētas padomē, strādāja pilsētas celtniecības lietu, zemes un ūdens jautājumu komisijā.

"KVV Group" kategoriski noliedz viņa vainu. Pašlaik uzņēmuma juristi apkopo faktus, lai noraidītu izvirzītās apsūdzības. Kompānijas pārstāvji vērtēja, ka pašlaik Kazmina attiecības ar bijušajiem biznesa partneriem kļuvušas īpaši asas un pret viņu tiek izmantotas dažādas ietekmēšanas metodes, kas, pēc būtības, ļauj uzsākt biznesa sagrābšanu.

Atgādināsim, ka 2014. gada oktobrī "KVV Group" par 107 miljoniem nopirka bankrotējušo metalurģisko kombinātu "Liepājas metalurgs". Taču šī gada janvārī noskaidrojās, ka rūpnīca nav apmaksājusi nevienu Elme Messer Metalurgs rēķinu par skābekļa un azota piegādi. Šī iemesla dēļ piegādātājs vienpusējā kārtībā ir lauzis līgumu. Martā ukraiņu investori pieņēma lēmumu iekonservēt rūpnīcu.

Ziņu lente
0