Pusaudži no Latvijas tiek vilināti uz Sīriju un Saūda Arābiju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nevalstiskā organizācija Patvērums "Drošā māja" pastāstīja, kā teroristiskās organizācijas internetā vervē pusaudžus no Latvijas.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Nevalstiskā organizācija pastāstīja, ka pusaudži no Latvijas tiek arvien aktīvāk aicināti uz Sīriju un Saūda Arābiju, rakstīja Baltic Times.

Nevalstiskā organizācija Patvērums "Drošā māja" nodibināta 2007. gadā. Tās mērķis ir palīdzēt imigrantiem, bēgliem un cilvēku tirdzniecības upuriem. Organizācijas priekšsēdētāja Sandra Zalcmane, konkursa "Labākais sociālais darbinieks Latvijā – 2014" uzvarētāja preses konferencē pastāstīja, ka arvien pieaug savervēto pusaudžu skaits, kas vēlas doties uz Sīriju vai Saūda Arābiju.

Viņa minēja, ka, piemēram, kāda meitene no Latvijas piecus gadus sarakstījusies ar sievieti no Saūda Arābijas un izteikusi vēlēšanos doties turp, tiklīdz sasniegs pilngadību. Paziņa gatavojusies tikties ar meiteni Vācijā viņas mātes klātbūtnē, taču māte ielūgumu noraidījusi. Pašlaik šajā lietā iesaistīti psihologi un policija.

Эрдоган рассказал, кто устроил взрыв в центре Стамбула - Sputnik Latvija
New York Times konstatēja Erdogana humora izjūtas trūkumu

Pusaudži internetā bieži kontaktējas ar nepazīstamiem cilvēkiem, jo viņiem ir maz draugu un nav izveidojusies saikne ar vecākiem. ISIS vervētāji sola iespēju iepazīties ar citām valstīm un kultūrām, sarunājas par reliģiskiem jautājumiem un kompensē saskarsmes trūkumu, kura rezultātā cieš pusaudži.

Pašlaik zināma informācija par diviem Latvijas pilsoņiem, kuri piedalās karadarbībā ISIS pusē. Latvijas pilsoņi, pareizāk sakot, pilsones bieži vien tiek aicinātas doties ne vien uz Sīriju un Saūda Arābiju, bet arī uz Lielbritāniju vai Īriju, — sievietes tiek pierunātas stāties fiktīvā laulībā ar Indijas vai Pakistānas pilsoņiem, kas dotu šiem cilvēkiem iespēju legalizēties Eiropas Savienībā.

Ziņu lente
0