Maxima pieprasa 1,7 miljonus eiro par Zolitūdes traģēdiju

© Пожарно-спасательная служба Латвии / Pāriet pie mediju bankasОбрушение крыши торгового центра в Риге
Обрушение крыши торгового центра в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maxima pārstāvji norāda, ka lielveikala sabrukšanas rezultātā kompānija ir cietusi zaudējumus 1,7 miljonu eiro apmērā un grasās piedzīt šo summu no vainīgajiem.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. SIA Maxima Latvija ir pieprasījusi īpašuma zaudējumu kompensāciju 1 miljona 688 tūkstošu 276 eiro apmērā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā, informē aģentūra LETA.

Šodien, uzstājoties tiesā, Maxima pārstāvis Igors Sandlers paziņoja, ka lielveikala nogruvuma rezultātā uzņēmumam nodarīti zaudējumi: pārtikas un sadzīves preces par summu vairāk nekā 702 tūkstošu eiro apmērā, iekārtas par summu vairāk nekā 900 tūkstošu eiro apmērā un skaidrā nauda – 1284 eiro (902 lati).

Sandlers paskaidroja, ka visi pārtikas produkti, veikala iekārtas un citi priekšmeti pēc traģēdijas policijas klātbūtnē tika sašķiroti un nogādāti izgāztuvē.

Cietušo advokāti Aldis Gobzems un Artūrs Zvejsalnieks centās uzdot Maxima Latvija pārstāvim dažus jautājumus par lietas apstākļiem, taču Sandlers uz tiem neatbildēja, norādot, ka viņš pilnvarots tikai apspriest kompensācijas apmēru.

Обрушение крыши торгового центра в Риге - Sputnik Latvija
Nosaukti visi Zolitūdes traģēdijas vaininieki

2013. gada 21. novembrī Zolitūdē sagruva supermārkets Maxima. Traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki, vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Kopējais atlīdzības apmērs sastāda 155 miljonus eiro. Pieci cilvēki tika saukti pie kriminālatbildības par pārkāpumiem būvniecībā, kas noveduši pie smagām sekām, četri cilvēki tika apsūdzēti par nolaidību. Lieta tiek izskatīta Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā.

 

Ziņu lente
0