Latvija noveco un sēž bez darba

© liepajaЖенщина в парке
Женщина в парке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp gados jaunajiem Latvijas iedzīvotājiem katrs septītais ir bezdarbnieks, cilvēki bieži zaudē darbu, sasniedzot četrdesmit gadu vecumu, bet Rīgā sociālos pabalstus visbiežāk saņem sievietes vecumā no piecdesmit gadiem.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Labklājības ministrijas darbinieki ir aplēsuši, ka pēdējo divdesmit gadu laikā jauniešu skaits ir samazinājies par trešo daļu un katrs septītais jaunietis nekur nemācās un nestrādā.

Labklājības ministrijas sagatavotā atskaite liecina, ka Latvija dzīvo aptuveni 344 tūkstoši jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem. Pēdējo 20 gadu laikā šis skaits ir samazinājies par 33%. 2014. gadā 54 tūkstoši jauniešu nestrādāja. Pērn šis rādītājs mazinājās, un pašlaik šajā vecuma grupā ir 47 tūkstoši bezdarbnieku, tātad nestrādā katrs septītais jaunietis. 20 tūkstoši 15-24 gadus vecu jauniešu nekur nemācās un nestrādā.

Kopš 1990. gada Latvijas iedzīvotāju skaits ir samazinājies vairāk nekā pr 20%, un 40% Latvijas iedzīvotāji ir vecāki par 50 gadiem, teikts ziņojumā "Aktīvās novecošanās stratēģija ilgākam un labākam darba mūžam Latvijā". Statistika norāda, ka cilvēki pēc 40 gadu vecuma sāk zaudēt darbu un ilgi nemeklē to vai nevar atrast.

Rīgas domes rīcībā esošā informācija norāda, ka vidējais ilgstošu sociālo pabalstu saņēmējs ir 50  gadus veca sieviete.
Tātad iedzīvotāji nenovēršami kļūst vecāki. Tie, kas vēl nav sasnieguši 30 gadu vecumu, nevar atrast darbu, tie, kam jau pāri 40, riskē to zaudēt, un šajā situācijā Labklājības ministrija cer uz… pensionāriem.

Cilvēkus, kas sasnieguši 64 gadu vecumu, ir jāuzskata par svarīgu darba resursu, atzīmēts atskaitē.

Kā mēdz teikt, "darba mūžu nodzīvoju".

Ziņu lente
0