Atklāta Viktoram Tihonovam veltītā piemiņas plāksne

© Sputnik / Oksana DzadanОткрытие мемориальной доски хоккейному тренеру Виктору Тихонову
Открытие мемориальной доски хоккейному тренеру Виктору Тихонову - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas klusajā centrā, Baznīcas ielā 41/43, otrdien atklāta leģendārajam hokeja trenerim Viktoram Tihonovam veltītā piemiņas plāksne. Šajā mājā dižais treneris dzīvoja no 1973. līdz 1977. gadam.

RĪGA, 12. aprīlis — Sputnik. Rīgā uzstādīta piemiņas plāksne, kas veltīta leģendārajam hokeja trenerim Viktoram Tihonovam. Tās atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, Rīgas vicemērs Andris Ameriks un Rīgas domes Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komitejas vadītājs Eiženija Aldermane.

Svinīgajā pasākumā piedalījās vairāki bijušie kolēģi, draugi un kaimiņi, kuri savulaik pazina Viktoru Tihonovu. Ceremonijas gaitā skanēja tik daudz pateicības vārdu, bija tik daudz patiesu emociju un pat asaru, ka drīz tā sāka atgādināt senu draugu tikšanos.

"Viņš bija līdz pat matu saknēm hokejam uzticīgs cilvēks. Var teikt, ka viņš dzīvoja hokeja dēļ un tādu pašu attieksmi pieprasīja no citiem. Mēs centāmies,"— atcerējās Latvijas hokeja izlases sporta ārsts Jānis Kvēps.

"Viņa sapnis bija līdz ar komandu iekļūt augstākajā līgā. To viņs paziņoja pašā pirmajā dienā, kad atbrauca. Mēs šo sapni piepildījām. Viņš lika pamatus Latvijas hokejam, un mēs cenšamies tos uzturēt un attīstīt," — uzsvēra Jānis Kvēps.

Ziņu lente
0