Slēgtās Trasta Komercbankas klientiem garantēto atlīdzību izmaksai nepieciešami 64 miljoni eiro

CC BY 2.0 / Maik Meid / TräumeКупюра 500 евро
Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Centrālā banka pēc Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma anulējusi AS "Trasta komercbanka" licenci. Vairāku klientu ieguldījumi pārsniedz likumā noteikto atlīdzības summu.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Valsts garantētās atlīdzības licenci zaudējušās AS "Trasta komercbankas" noguldītājiem sastādīs 64 miljonus eiro, žurnālistus informējis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

"Garantētajiem noguldījumiem varēs izmantot pašas bankas naudu un nebūs nepieciešami Noguldījumu garantiju fonda līdzekļi vai valsts budžeta nauda. Noguldījumu garantiju fondā pašlaik uzkrāti vairāk nekā 100 miljoni eiro," — pavēstījis Putniņs.

Saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu, garantētās atlīdzības izmaksa jāsāk 20 darba dienu laikā no noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienas. FKTK informēs par noguldījumu izmaksas kārtību un vietu.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Garantētās atlīdzības nav pieteikuši visi Trasta komercbankas klienti

265 bankas klientu noguldījumu summa pārsniedz valsts garantēto summu. No tiem 59 ir Latvijas iedzīvotāji, kuru starpā ir 44 privātpersonas un 15 juridiskās personas. Starp 206 nerezidentiem 52 ir privātpersonas, un 154 klienti ir juridiskās personas. Intervijā aģentūrai LETA Putniņš paudis pārliecību, ka bankas likvidācijas procesā tiks atmaksāta lielākā daļa no tiem noguldījumiem, kas pārsniedz valsts garantēto summu.

Ceturtdien ECB pēc Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma anulējusi AS "Trasta komercbanka" licenci. Bankas likvidācijas gadījumā katram klientam tiks izmaksāta valsts garantētā atlīdzība līdz 100 000 eiro apmērā. Tas nozīmē, ka 93% noguldītāju saņems visus savus noguldījumus pilnā apmērā.

Banka ziņo, ka likvidācijas gadījumā kredītiestādes kapitāls būs pozitīvs, tātad tās rīcībā ir pietiekami lieli aktīvi, lai pildītu visas saistības. "Trasta Komercbankai" ir aptuveni 5,8 tūkstoši klientu.

Ziņu lente
0