Žogi žogi, augstie žogi

© Sputnik / Oksana DzadanНа границе Латвии и России
На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žogs būs gandrīz trīs metrus augsts, virs tā tiks izvilkta dzeloņstieple.

RĪGA, 5. marts –  Sputnik. Pie Latvijas un Krievijas robežas ceļamā nožogojuma pirmās sekcijas robežsargi varēs parādīt jau pavasarī, žurnālistiem pavēstījis Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

"Žoga augstums būs 2,7 metri, neskaitot dzeloņstieples," — teica Garbars.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Lielais Latvijas mūris: kam vajadzīgs žogs 17 miljonu eiro vērtībā
Valsts robežsardzes priekšnieks uzsvēris, ka žogs ir nepieciešams, lai robežsargiem būtu vairāk laika robežpārkāpēju ķeršanai.

"Jebkuru sistēmu, izņemot trīs metrus garu betona žogu, ir iespējams fiziski pāriet, taču galvenais ir maksimāli ātri, vēlams, ne ilgāk kā stundas laikā, konstatēt, vai noticis robežas pārkāpums. Tas žogs ir uzbūvēts tajā vietā, kur robežšķērsotāju nevar konstatēt stundas laikā," – paskaidrojis Garbars.

Nožogojums tiks celts 92 kilometru posmā. Šogad 24 km garā posma būvdarbiem atvēlēti 1,8 miljoni eiro. Kopumā Latvijas – Krievijas robežas iekārtošanai valdība piešķīrusi 17 miljonus eiro.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Eirokomisārs: Latvijai izdevies pārsteigt EK
Latvijas IeM vadītājs Rihards Kozlovskis 1. martā paziņojis, ka Latvijas austrumu robežas aizsardzībai vajadzigi vismaz 200 cilvēki: ar žogu vien nepietiekot, tas ir arī jāaizsargā.

Žoga celtniecības darbi sākās jau pērn. Decembrī bija uzbūvēti 10 kilometrus gari aizžogojumi "visbīstamākajās" vietās pie robežas.

Iepriekš par nodomu uzbūvēt žogu pie robežas ar Krieviju ziņojusi Igaunija. Igaunija robežojas ar Krieviju Pleskavas apgabala rajonā. Robeža ved pa Pleskavas un Peipusa ezeriem un Narvas upi.

Plānots, ka 2,5 metrus augstā nožogojuma augšdaļa tiks nostiprināta ar dzeloņstiepli. Nožogojuma kopējais garums sasniegs 108 kilometrus. Valdība plāno uzstādīt nožogojumu, kas neļaus savvaļas dzīvniekiem šķērsot robežu. Purvainā apvidū nožogojums netiks celts – šeit tiks uzstādīti tikai robežkontroles stabi un ierīkota robežkontroles josla.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Pieklājīgi un zaļi: latvieši robežas sardzē.

 

Ziņu lente
0